Viitorul in fashion. Au aparut manechinele cyborg

Data: 8/02/2012 | Autor: .

Un mall din Takashimaya-Japonia a instalat, in vitrina, primul manechin robot din lume. Tanara “Geminoid” atrage toate privirile cumparatorilor, pentru ca se misca si interactioneaza cu trecatorii.

Robotul, dezvoltat de celebrul Dr Hiroshi Ishiguro de la Universitatea din Osaka, este capabil sa dezvolte o gama variata de gesturi umane. Tanara cyborg isi misca corpul, da din cap, clipeste, zambeste, interactioneaza cu cei din jurul sau intr-un mod absolut ireal. Urmariti clipul video de mai jos.

Robotul este capabil sa dezvolte peste 60 de expresii faciale si miscari ale corpului, corelate cu interactiunea cu oamenii din jur. Cyborg-ul dispune, de asemenea, de un sistem de tip Kinnect care ii permite sa recunoasca persoanele aflate in memorie prin intermediul camerelor video amplasate in ochi.

Conducerea mall-ului a decis sa apeleze la creatia dr.Ishiguro pentru a-si promova astfel promotiile de Valentine’s Day.

Robotul dezvoltat de Ishiguro este a patra generatie de cyborgi dezvoltata la Universitatea din Osaka. “Acesta este viitorul”, spune celebrul savant. “In viitor vom avea roboti in toate domeniile, acasa sau la serviciu. Inclusiv in magazine, asa cum il vedeti aici”, a spus Ishiguro.

In acest ritm, odata cu dezvoltarea tehnologiei, am putea avea si manechine roboti care vor defila pe catwalk.

Cititi mai multe despre cercetarile profesorului Ishiguro aici.