Viitorul televiziunii? Se lanseaza platforma Smart TV

Data: 21/06/2012 | Autor: .

LG si Philips au pus bazele unui consortiu care se va ocupa de lansarea, in toamna, a platformei Smart TV. Cele doua companii vor sa aduca la un loc toti marii producatori de televizoare din lume pentru a dezvolta o platforma standard pentru aplicatiile TV.

Decat sa cheltuim fiecare in parte pentru platforme TV, de ce sa nu facem una universala care va fi mai ieftina si va atrage, cu siguranta, mai multi dezvoltatori de aplicatii.

Aceasta este justificarea de la care pleaca initiativa lansarii Smart TV.

Platforma va contine o gama larga de aplicatii destinate televizoarelor inteligente, de la programe TV la software destinat jocurilor, comunicarii si platformelor online.

Smart TV nu trebuie confundata cu platforma cu acelasi nume lansata cu succes de Samsung. De altfel, LG si Philips incearca sa coopteze si producatorul sud-coreean in aceasta initiativa globala.

Prima platforma Smart TV ar urma sa fie lansata pana la finele anului pentru dezvoltatorii de aplicatii, iar varianta operationala, prezenta pe toate televizoarele din noua generatie, o vom vedea in 2013.

Mai multe detalii aflati de aici