Vine sfarsitul lumii? Varful Bugarach, loc de refugiu in fata Apocalipsei (VIDEO)

Data: 21/11/2012 | Autor: .

Teama ca sfarsitul calendarului maya prezice sfarsitul lumii pe data de 21 decembrie 2012 a capatat amploare in ultimii ani. Mai putin cunoscut este faptul ca in Franta exista un munte, despre care se crede ca este singurul loc din lume care va supravietui Apocalipsei. Este vorba despre varful Bugarach, aflat in sudul Frantei.

Potrivit speculatiilor ce circula pe Internet, in interiorul muntelui exista un lac ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Adeptii Noii Ere sunt convinsi ca in ziua respectiva OZN-ul va decola intr-o lume noua, luand cu sine pe oricine se va afla pe munte. Altii spun ca in decembrie 2012 poarta spre Lumea de Dincolo se va deschide, scrie Daily Mail, citat de Mediafax.

Pentru a putea preveni o eventuala isterie, autoritatile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte.

In plus, o suta de politisti si pompieri au fost mobilizati pentru a asigura paza micului sat aflat la poalele muntelui, in care locuiesc 200 de persoane. Ei vor interzice accesul in sat, daca numarul vizitatorilor va fi prea mare.

„Ne asteptam sa fim vizitati de multi oameni, mai ales de curiosi. In plus, ne asteptam la multi jurnalisti”, a declarat prefectul Eric Freysselinard.

Urmariti in clipul de mai jos o succinta descriere animata a credintelor legate de muntele Bugarach.

Calendarul maya este alcatuit din 18 luni si 20 de zile, plus „wayeb”, o luna sacra de cinci zile. „B’aktun” este unitatea cea mai lunga din acest sistem si echivaleaza cu 400 de ani. Marele ciclu contine 13 B’aktun, adica 5.200 de ani.

Civilizatia maya, localizata in nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul in intervalul cuprins intre anii 250 e.n. si 900 e.n., ce a fost urmat de o perioada de declin, pana in anul 1200 e.n. (perioada post-clasica), si a disparut definitiv dupa cucerirea spaniola.