Viral pe internet. Imaginile incredibile cu tehnologia 7D, în Japonia

Data: 18/02/2017 | Autor: .

Viral pe internet. Imaginile incredibile cu tehnologia 7D, în Japonia

Două clipuri video care prezintă tehnologia 7D în acţiune într-un parc de distracţie din Japonia au devenit virale pe internet. Imaginile, cu adevărat incredibile, demonstrează modul în care hologramele şi senzaţiile olfactive pot genera o experienţă demnă de filmele SF, relatează GadgetReport.ro

În clipurile video de mai jos vedem cum mai mulţi copii, însoţiţi de părinţi, află cum arată animalele sălbatice şi cum se manifestă fenomelele naturale precum ploaia şi ninsoarea.

Întreaga experienţă este redată virtual, prin tehnologia 7D. Pe scurt, tehnologia 7D înseamnă un nou tip de distracţie pentru spectatorii transformaţi în protagonişti ai acţiunilor.

Conceptul 7D inglobeaza atat tehnologia de ultima generatie, care permite redarea lumii virtuale prin imagini tridimensionale si sunet ”high definition”, cat si efecte speciale care contribuie la crearea unei senzatii extreme.

Sunetul este, de asemenea, unul de excepţie, fiind transmis pe şapte canale, având în plus o serie de efecte kinetice, sensibile la acţiune. Tehnologia permite spectatorilor să simtă atingeri la nivelul picioarelor, vibraţii, adierea vântului, ori stropii de apă.

Potrivit experţilor de la Universitatea Keio, totul este posibil graţie unei noi tehnologii, True 3D, un sistem de proiecție care poate fi folosit pentru a prezenta imagini fără a fi nevoie de un ecran. Imaginile proiectate în acest fel permit prezentarea unor obiecte 3D care par că plutesc.