Viral pe internet! Sotii Obama danseaza cu Storm Troopers şi R2-D2

Sotii Obama danseaza cu Storm Troopers şi R2-D2

Barack Obama se dovedeşte, încă o dată, dacă mai era nevoie, cel mai nonconformist politician. Pe internet fac senzaţie imaginile îi care soţii Obama danseaza cu Storm Troopers şi R2-D2, la Casa Albă.

Milioane de oameni din întreaga lume au celebrat ieri ziua internaţională a francizei Star Wars. Iar spiritul sărbătorii nu i-a ocolit pe soţii Obama, fani declaraţi ai filmului.

În clipul postat de Casa Albă, pe Facebook, Michelle şi Barack Obama danseaza cu Storm Troopers şi R2-D2, pe melodia „Uptown Funk”.

Clipul în care Obama danseaza cu Storm Troopers a devenit viral pe internet, având peste 1 milion de vizualizari in numai cateva ore de la postare.

De ce este 4 mai Ziua Star Wars? Pentru ca in anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan Star Wars, „May the Force Be With You” („Forta sa fie cu tine”): „May the FOURTH Be With You”.

Desi initial fanii din SUA au invocat aceasta expresie ca urare in ziua de 4 iulie, anul urmator data a fost restabilita pentru 4 mai, ca urmare a publicarii unei pagini de publicitate in ziarul The London Evening News, care continea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice in functia de Prim-Ministru, Margaret Thatcher, pentru castigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”

De atunci, si in special in ultimii ani, fanii Star Wars au declarat ziua de 4 mai ca fiind ziua lor de sarbatoare, zi care a oferit totodata oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea  Star Wars care celebreaza in fiecare an povestea dintr-o galaxie indepartata. Astfel, din 2012, Lucasfilm incurajeaza activitatile de 4 mai, atat prin site-ul sau oficial si canalele sociale, cat si prin diverse oferte speciale si reduceri pentru produsele Star Wars.

Franciza „Star Wars”, creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.

Stirea ” Viral pe internet! Sotii Obama danseaza cu Storm Troopers şi R2-D2 ” a aparut, pentru prima data, pe GadgetReport.ro