Un virus de tip troian ameninta Mac OS X

Data: 14/10/2011 | Autor: .

Compania de securitate Eset a anuntat descoperirea unui virus pe platforma Mac OS X. Virusul este  lansat sub forma unui troian care este destinat utilizatorilor vorbitori de limba chineza de Macintosh.

Troianul este disimulat in fata utilizatorului in forma unui document pdf care contine un articol scris in limba chineza despre o indelungata disputa asupra insulelor Diaoyu.

In momentul in care utilizatorul deschide fisierul “PDF”, troianul incearca sa mascheze instalarea incarcaturii malitioase deschizand un document PDF real care redirectioneaza atentia utilizatorului catre text.

In acest timp malware-ul finalizeaza instalarea codului suplimentar malitios conceput sa ofere atacatorului acces de la distanta pe computerul victimei. Acest tip de exploatare a unui fisier PDF este comun in cazul platformei Windows, acolo unde este intalnit deseori sub forma fisierelor cu extensie dubla de tipul .pdf.exe.  Cu toate acestea, acest tip de atac este nou in cazul platformei Mac.

Cateva bune practici pentru a reduce riscul de infectare:

  • Nu deschideti niciodata fisiere atasate in mesaje email daca nu va asteptati sa le primiti, fara sa aveti in prealabil confirmarea ca au fost trimise de catre expeditorul in care aveti incredere.
  • Atunci cand descarcati fisiere online, nu va incredeti in site-uri web care nu sunt furnizori cu reputatie pentru un astfel de continut

Utilizati solutii antivirus sau suite de Internet Security pe toate echipamentele pe care le utilizati.