Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Bolidul de lux electric, anunţat oficial

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Bolidul de lux electric, anunţat oficial

Mercedes a lansat prototipul noului SUV de lux Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, primul model electric din gama constructorului german. Maşina are numai puţin de 4 motoare ecologice, care produc peste 750 de cai putere, relatează GadgetReport.ro

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury va debuta oficial la Beijing Auto Show, expoziţie care va avea loc în perioada 29 aprilie – 4 mai.

Modelul, care arată cu adevărat spectaculos, ,,îmbină ADN-ul SUV-ului cu liniile speciale ale unui sedan”, afirmă şeful de design de la Mercedes, Gorden Wagener.

„Am creat o maşină sofisticată şi senzuală, care depăşeşte conceptele clasice de modă în industria auto, şi care confirmă poziţia de top a Mercedes în rândul brandurilor de lux”, mai spune acesta.

Dincolo de ,,artificiile” de marketing, noul model Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury chiar îşi justifică laudele.

Maşina, care reprezintă un upgrade al modelului concept lansat în 2016, vine cu un look frontal dominat de grila masivă a radiatorului, puternic cromată şi pe care tronează sigla Maybach.

Liniile elegante continuă pe laterale şi asigură maşinii o linie masivă, musculoasă şi dinamică, subliniată de roţile cromate, de 24 de inchi.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury este propulsat de patru motoare electrice care asigură maşinii 750 de cai putere. Modelul atinge o viteză maximă de 350 km/oră şi accelerează la suta de kilometri în 4 secunde.

Maşina are o baterie de 80 kWh, care îi asigură o autonomie de 321 de kilometri. Mercedes afirmă că noul model îşi încarcă acumulatorii foarte rapid. În numai 5 minute de încărcare la priză sau wireless, maşina primeşte un boost de 96 de kilometri.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu are încă un preţ şi nici o dată de lansare în producţie. Cert este că acesta este trendul pe care producătorul german vrea să meargă în următorul deceniu.