Vodafone introduce plata cu telefonul la metrou prin SMS

Data: 30/01/2012 | Autor: .

Dupa Orange, si Vodafone ofera clientilor posibilitatea a plati prin SMS accesul in sapte statii ale metroului bucurestean. Primele statii care permit acest tip de acces sunt: Piata Victoriei, Universitate, Gara de Nord, Timpuri Noi, Politehnica, Grozavesti si Petrache Poenaru.

Astfel, cu un SMS la numarul 7477, la un tarif de 0,5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul. Pentru doua calatorii, plata se face printr-un mesaj la numarul 7492, tarifabil cu 0,9 Euro (fara TVA), iar pentru zece calatorii, plata se efectueaza printr-un SMS la numarul  7490, tarifabil cu 2,2 Euro (fara TVA).

Odata ce au platit calatoria prin SMS, pentru a avea acces in statia de metrou, utilizatorii trebuie doar sa apeleze numarul gratuit 1700 si sa apropie telefonul, in timpul convorbirii, de dispozitivul de validare dedicat, aflat la intrarea statiei de metrou.

Si Orange a anuntat, recent, ca a introdus un astfel de serviciu. Clientii Orange vor putea sa achite, de luni, calatoriile cu metroul prin SMS la numarul 1700, costul unei calatorii fiind de 0,5 euro. Doua calatorii vor fi tarifate cu 0,9 euro, iar la cumpararea a 10 calatorii pretul este de 2,2 euro.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron”, se arata intr-un comunicat al OrangeRomania.

De asemenea, in cazul in care clientul doreste sa afle informatii despre numarul calatoriilor ramase si despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul “INFO” la 1700 si va primi un mesaj scris cu informatiile solicitate.