Vodafone lansează tehnologia eSIM. Ce înseamnă pentru abonați

Data: 12/05/2020 | Autor: .

După Orange, a venit și rândul Vodafone să implementeze eSIM,  tehnologia care ne permite să ne conectăm la rețea fără să mai avem nevoie de o cartelă SIM clasică, relatează GadgetReport.ro

Vodafone va permite clienților să opteze pentru varianta eSIM sau pentru o combinație dual-SIM (SIM + eSIM) pe telefoanele compatibile.

Trebuie să vă asigurați că aveți un telefon compatibil și să obțineți un cod special QR pentru activarea funcționalității, cod ce poate fi obținut prin apel la numărul *222 sau vizitând un magazin Vodafone.

Telefoane compatibile eSIM la Vodafone sunt iPhone 11, iPhone XR, iPhone XS, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+ și Samsung Galaxy S20 Ultra.

Activarea eSIM este disponibilă gratuit doar pentru abonamentele Vodafone.

Vodafone menționează că agenda de contacte de pe SIM-ul fizic nu se va transfera, astfel că e nevoie de o copie a contactelor înainte.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul Vodafone.

Ce este un eSIM?

eSIM-ul (embeded SIM sau SIM integrat) reprezintă o nouă tehnologie prin intermediul căreia utilizatorii se vor putea conecta la rețeaua mobilă utilizând dispozitivele mobile compatibile fără a mai avea nevoie de utilizarea cartelei SIM. Numărul de telefon, precum și informațiile necesare autentificării și comunicării între rețeaua mobilă și eSIM vor fi stocate într-un profil unic care se instalează digital, prin scanarea unui cod de activare.

Pe un eSIM se pot instala simultan profile pentru mai multe numere de telefon. Acestea se pot instala şi activa direct din meniul smartphone-ului, fără a mai fi necesară schimbarea cartelelor SIM între ele.

Activare tehnologie eSIM:

Conectează telefonul la o rețea wireless

Accesează setările eSIM din meniul telefonului

Scanează codul QR personal obținut prin apel la *222 sau în magazinele Vodafone

Urmează instrucțiunile apărute pe ecran

Vei primi SMS de confirmare îndată ce instalarea este realizată

eSIM este activ și numărul tău de telefon poate fi folosit doar cu acesta

Orange lansează în premieră în România tehnologia eSIM