Vodafone Romania, in regim de avarie

Data: 7/01/2012 | Autor: .

O parte dintre utilizatorii retelei de telefonie mobila Vodafone nu a putut folosi, sambata seara, serviciile operatorului. Vodafone a dat publicitatii un comunicat prin care confirma problemele.

“Utilizatorii Vodafone pot intampina probleme in folosirea serviciilor de voce si date, in anumite zone din Bucuresti, precum si din judetele Constanta, Prahova, Ialomita si Calarasi. Echipele de interventie lucreaza intens pentru remedierea cat mai rapida a acestor probleme. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat clientilor nostri. Vom reveni cu detalii. Multumim pentru intelegere!”, se arata in mesajul Vodafone.

Nu sunt prezentate detalii despre amploarea problemei si despre numarul de utilizatori afectati de aceasta defectiune.

La 30 septembrie 2011, Vodafone Romania avea 8,59 milioane de clienti inregistrati, dintre care 40% erau abonati, iar 60% erau utilizatori ai cartelelor preplatite.

Spre comparatie, la 30 septembrie 2010, clientii serviciilor preplatite reprezentau 63% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor pe baza de abonament reprezentau 37%.
Numarul clientilor pe care operatorul ii avea la 30 septembrie este cu aproximativ 1,25 milioane mai mic decat la aceeasi data a anului precedent, dar compania motiveaza acest lucru prin deconectarea utilizatorilor inactivi de cartele preplatite.

Potrivit datelor furnizate de Vodafone Romania, compania si-a adaugat in semestrul incheiat la 30 septembrie un numar de 1,367 milioane de clienti noi.

UPDATE ora 21.22

Vodafone a anuntat pe serviciul Buzz ca „toate serviciile Vodafone au fost remediate si repuse in functiune. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat”.

Chiar daca a rezolvat problema, intrebarea ramane: Care sunt motivele pentru care clientii nu au beneficiat de serviciile de telefonie?

Potrivit unor date culese de GadgetReport.ro, mare parte dintre utilizatorii Vodafone din Bucuresti nu au putut folosi serviciile Vodafone. Asteptam explicatiile oficiale ale operatorului de telefonie. Si opiniile dvs. sunt importante. Va invitam sa comentati situatia fara precedent de la Vodafone.