Volkswagen ID Buzz. Primul microbuz electric din lume

Data: 9/01/2017 | Autor: .

Volkswagen ID Buzz. Primul microbuz electric din lume

După scandalul emisiei de noxe, Volkswagen încearcă să-şi mai spele din imaginea terfelită de dovezile că a trişat, astfel că lansează pe bandă rulantă prototipuri de maşini ecologice. Unul dintre acestea este primul microbuz eco, intitulat Volkswagen ID Buzz, relatează GadgetReport.ro

Lansat la Salonul Auto din Detroit, Volkswagen ID Buzz are drept sursă de inspiraţie modelul legendar Volkswagen Type-2 Microbus, din anii 60-70.

Prototipul este propulsat de patru motoare electrice, pe fiecare roată, care asigură 275 kW şi 369 de cai putere. Volkswagen ID Buzz accelerează de la 0 la 100 km/oră în cinci secunde şi are o viteză maximă de 160 km/oră.

Maşina are o baterie de 111 kW/oră, amplasată în podea, care îi asigură o autonomie remarcabilă, de 600 de kilometri.

Volkswagen ID Buzz se încarcă de la o priză specială, Combined Charging System (CCS), ajungând la 80% în numai 30 de minute. Volkswagen vrea ca maşina să se încarce şi wireless, în viitor, adică fără niciun fel de cablu.

Modelul ar urma să aibă opt locuri şi pilot automat. Nu a fost vehiculată nicio informaţie privind data lansării pe piaţă şi nici în ceea ce priveşte preţul.

Vedeţi cum arată maşina în clipul video de mai jos.