WebReader, o aplicatie romaneasca cu aproape 20.000 de descarcari

Data: 2/05/2012 | Autor: .

WebReader, un cititor RSS dezvoltat de o echipa de romani si disponibil pe cele mai importante platforme mobile si desktop, se apropie de 20.000 de descarcari la numai un an de la lansare.

Aplicatia a fost dezvoltata initial pentru Windows si Mac OS in primavara anului trecut. Pasul spre platformele mobile a fost facut in august, cand WebReader a fost disponibila pentru tableta BlackBerry. In doar trei luni, aplicatia de 4,99$ a ajuns pe locul doi in topul celor mai descarcate aplicatii pentru PlayBook.

Dezvoltarea pentru platformele mobile cu adevarat populare a fost urmatorul pas pentru echipa din spatele aplicatiei, formata dintr-un programator, un designer si un specialist SEO.

„Luna trecuta am terminat WebReader-ul pentru iOS si Android, varianta pentru platforma celor de la Google fiind disponibila, din pacate, doar in Amazon App Store. La inceputul lunii mai va fi disponibila si in Google Play, fostul Android Market”, spune George, developerul din spatele aplicatiei.

In plus, pana la sfarsitul acestei luni este programat si un update important al aplicatiei, pentru toate platformele pe care este disponibila.

„Cea mai mare imbunatatire pe care o va aduce noul update va fi partea de offline. Vrem sa oferim utilizatorului aceeasi experienta si fara acces la Internet”, mai spune George.

In ceea ce priveste experienta utilizatorului final, dezvoltatorul noteaza si avantajele pe care le ofera RSS reader-ul dezvoltat de echipa sa.

„Este mult mai rapida decat orice browser nativ si iti salveaza costul generat de traficul de date mobile deoarece nu incarca fiecare pagina complet, ci doar continutul fluxului RSS. In plus, iti elibereaza timpul. Nu mai esti nevoit sa pierzi minute bune intrand pe fiecare site in parte pentru a vedea ce e nou”, explica dezvoltatorul din spatele WebReader.