Un nou virus ataca Apple

Data: 26/04/2012 | Autor: .

Expertii de la Intego au descoperit un nou virus care ataca computerele Mac. La fel ca si primul virus, semnalat acum doua saptamani, acesta ataca o vulnerabilitate a programului Java. 

Malware-ul a primit denumirea de Flashback.S. Acesta se intaleaya singur in folderele “~/Library/LaunchAgents/com. java.update.plist” si “~/.jupdate.”, afirma Intego. Odata instalat, virusul sterge toate datele si folderele din “~/Library/Caches/Java/cache”.

Virusul nu se instaleaza pe computerele care au Intego VirusBarrier X6, Xcode sau Little Snitch. Mai multe detalii puteti citi aici.

Flashback.S. este al doilea virus care ataca Mac-urile, sisteme considerate, pana acum, ca fiind cele mai sigure din lume.

GadgetReport.ro a scris, recent, despre malware-ul “BackDoor.Flashback.39″ care a infectat, pana in prezent, peste 600.000 de Mac-uri. La fel ca si Flashback.S, troianul se foloseste de o vulnerabilitate din Java pentru a intercepta parolele si alte date private pe care le transmite celor care se afla in spatele acestui virus.  Mai multe amanunte despre virus cititi pe site-ul Dr. Web.

Expertii in securitate de la F-Secure au publicat un ghid care ii ajuta pe utilizatorii de Mac sa afle daca au calculatoarele virusate. Programul poate fi descarcat de aici.

Apple a lansat un un update care incearca sa rezolve problemele de securitate din sistemul de operare OS X.  Update-ul  “Java for OS X 2012-002,” este valabil pentru desktop-urile si laptopurile care ruleaza OS X Lion 10.7.