Windows Phone 7 iti inregistreaza locatia fara sa-ti dai acordul

Data: 26/09/2011 | Autor: .

Un programator sustine ca a descoperit dovezi potrivit carora sistemul de operare mobil Windows Phone 7 inregistreaza datele privind locatia utilizatorului din aplicatia camerei foto, fapt ce se situeaza in contradictie cu declaratiile Microsoft in aceasta privinta.

Decoperirea vine in timp ce Microsoft incearca sa scape de un proces intentat de un american care acuza compania chiar de acest lucru.

Rafael Rivera, unul dintre programatorii din spatele uneltei de jailbreak a noului sistem de operare, a descoperit ca aplicatia de camera foto a Windows Phone 7 transmite mai multe pachete de date catre Microsoft, printre care unul catre adresa agps.location.live.net si alte cateva catre inference.location.live.net.

Printre informatiile transmise de smartphone-urile Windows Phone 7 se numara versiunea exacta a sistemului de operare, detalii despre telefonul folosit si punctele de acces wireless din vecinatatea sa, inclusiv adresele lor MAC.

Si toate acestea se intampla inainte ca utilizatorul sa aiba ocazia sa-si dea sau nu acceptul cu privire la folosirea datelor privind locatia sa.

Aceste lucruri contrazic flagrant mai multe declaratii pe care Microsoft le-a facut in cadrul unei audieri in Camera Reprezentantilor SUA:

1. „Microsoft nu colecteaza informatii pentru a determina locatia aproximativa a unui terminal decat daca utilizatorul si-a dat in mod expres acordul ca o aplicatie sa colecteze informatii privind locatia sa”.

2. „Microsoft colecteaza informatii pentru a determina locatia aproximativa a unui terminal numai daca (a) utilizatorul a permis aplicatiei respective sa acceseze si sa utilizeze datele privind locatia sa si (b) aplicatia cere datele respective”.

Ceea ce ramane inca de vazut este daca, in plus, Microsoft stocheaza informatiile respective.