Windows Phone devine istorie! Microsoft nu va mai oferi update-uri

Data: 12/07/2017 | Autor: .

Windows Phone devine istorie! Microsoft nu va mai oferi update-uri

Windows Phone a fost îngropat, oficial, de Microsoft, odată cu suspendarea serviciilor de asistenţă pentru Windows Phone 8.1, la numai trei ani de la lansarea oficială, în aprilie 2014, relatează GadgetReport.ro

Decizia Microsoft nu înseamnă că gigantul îşi stopează planurile din industria telefoniei mobile. Concernul va continua să dezvolte software pentru platforma Windows 10 Mobile.

Windows Phone 7 a fost lansat în 2010 drept alternativă la iOS şi Android. Chiar dacă software-ul a fost unul destul de bun, remarcându-se prin layout-ul simplu şi rapiditatea de operare, acesta nu a beneficiat, din păcate, de telefoane pe măsură, astfel că, încet dar sigur, interesul pentru această platformă s-a redus.

Microsoft a lansat, în aprilie 2014, versiunea Windows Phone 8, însă nici aceasta nu a adus argumente solide pentru care utilizatorii să treacă de la iPhone şi telefoanele cu Android la smartphone-urile dedicate HTC, Lumia etc.

În ciuda eşecului din anii trecuţi, Microsoft continuă să creadă în platforma sa. Windows 10 Mobile este gândită să se sincronizeze cu PC-urile şi laptopurile Windows, baza de potenţiali clienţi fiind una uriaşă. Rămâne de văzut dacă Microsoft va reuşi să ofere şi telefoane pe măsura aşteptărilor.