Xbox Prestige – noua generatie a consolei de jocuri

Data: 24/11/2011 | Autor: .

Chiar daca abia au lansat generatia 360 Kinect, cei de la  XBox pregatesc deja noul Xbox Prestige, o consola de jocuri care va veni cu speficatii tehnice cu adevarat spectaculoase.

Noua consola, aflata in faza de prototip,  va utiliza conceptul revolutionar adus de 360 Kinect, primul gadget care interpreteaza miscarile corpului utilizatorului si le transpune in comenzi pe ecranul TV.

Xbox Prestige va duce experienta insa la un nivel superior, urmand sa foloseasca o noua gama de senzori de miscare si nu una ci doua camere video, alaturi de sistemul de apelare vocala.

Urmariti mai jos un clip care prezinta conceptul Kinect.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Mf44bWQr3jc

Conceptul KinectIN va permite utilizatorului sa lanseze jocul preferat prin simpla scanare a amprentei. Instantaneu, jocul va fi reluat cu setarile si de la momentul la care utilizatorul l-a oprit.

Pentru a face experienta de gamming cat mai reala, inginerii de la XBox se gandesc sa doteze consola cu un 8-core procesor, de 20 de ori mai rapid decat modelele precedente, si cu un hard de 2 TB, alaturi de optiunea de salvare “in cloud”.

Xbox Prestige va suporta formate 3D si 4K2K. In plus va permite utilizatorilor accesul la programele de televiziune multiTV (DPConnect) prin  live TV si va extinde modulul de conversatii online prin webcam-ul superior.

Pentru o experienta de gamming superioara si pentru a facilita interactiunea dintre utilizatori, expertii au dotat consola si cu un modul GPS, care va transpune, intr-o harta virtuala pozitia fiecaruia dintre acestia.

Nu exista, pentru moment, informatii privind data lansarii unei asemenea console.