Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner. Un aspirator vertical ușor, puternic și versatil

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner

Dacă vrei un aspirator ușor de folosit și pe care să îl utilizezi pentru curățenia zilnică în casă sau la serviciu, Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner poate fi o soluție optimă. Aspiratorul fără fir are filtru HEPA, rezistă destul de mult și este suficient de puternic pentru a aspira praful, părul, firmiturile și chiar și nisip și pământ, grație tehnologiei cyclonic.

 

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner are un design ergonomic și este mai ușor decât alte produse din aceeași gamă. Are numai 1,5 kg față de 3-4 kilograme cât au alte aspiratoare de mână.

Este gândit să poți să îl folosești pe post de aspirator obișnuit, cu tija din aluminiu extensibilă, pe gresie, parchet, covoare și alte suprafețe, dar și ca aspirator de mână, pentru a curăța pe mese, prin sertare, pe rafturi și dulapuri.

Aspiratorul are, în acest scop, mai multe perii speciale, care se schimbă ușor, grație mecanismului de prindere ingenios, din plastic.

Din gama de perii cu care vine în pachet, am folosit-o în principal pe cea mare, care vine și un burete special care îi permite să curețe eficient podelele, chiar și dacă acestea sunt ude.

La capitolul aspirare, motorul de 350 W este unul optim pentru o utilizare zilnică, fără pretenția că poți face curățenie generală cu el.

Motorul de 100.000 rpm, fără perii, se descurcă excelent cu orice tip de mizerie, de la praf, la firmituri și fire de păr. Noi l-am testat și cu nisip, pământ de flori și zaț de cafea și nu a avut nicio problemă să le aspire.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner are cinci trepte de filtrare și captează pana la 99,97% din particule, mai ales dacă îl folosești în modul turbo, ținând apăsat butonul special.

Acesta îl face să aspire cu de patru ori mai multă putere decât în modul de utilizare normală, o funcție importantă mai ales când acționezi în zone precum spațiile dintre dulapuri sau alte locuri în care este greu de ajuns.

Trebuie să știi însă că modul MAX consumă mult mai rapid acumulatorul, iar diferența, într-o utilizare normală, în care aspiri praful sau părul de pe podele, nu este semnificativă.

Și zgomotul este mai redus în modul LOW. De altfel, ne-a plăcut la acest aspirator că nu face un zgomot foarte mare, fiind chiar unul foarte silențios față de alte produse similare.

La capitolul autonomie, aspiratorul rezistă până la 25-30 de minute. Dacă îl folosești în modul maxim, autonomia scade vertiginos, până la 15-17 minute. Noi l-am folosit în medie 30 de minute, timp în care am curățat eficient un apartament cu patru camere.

Astfel că, din acest punct de vedere, Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner se descurcă onorabil, fiind excelent pentru a curăța un apartament normal, de 2-3 și chiar 4 camere, adică până la 120 metri pătrați,  până să fie nevoie să îl pui din nou la încărcat.

Pus în priză, aspiratorul s-a încărcat la maxim în aproape două ore. Ne-a plăcut faptul că are și un stand special pe care poți să îl folosești pentru a-l încărca însă, atenție, tot trebuie să îl cuplezi la mufa specială, pentru că nu se încarcă wireless.

Ne-a plăcut, pe de altă parte, faptul că tija de aluminiu este lungă, astfel că, de exemplu, poți să îl folosești cu succes pentru a aspira pe sub mobilă sau prin spațiile dintre dulapuri.

Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner are accesorii care te ajută să cureți patul și canapeaua, dar și printre elemenții caloriferelor, între cărțile din bibliotecă sau în dulapuri.

În general, calitatea materialelor este una bună, iar sistemul de filtrare este simplu și eficient. Filtru HEPA este excelent, ajută la eliminarea a 99,9% din acarieni, iar cuva în care se adună praful și mizeria se curăță foarte ușor, printr-o simplă apăsare de buton.

Am fi vrut să aibă în vârf leduri pentru a vedea mai bine praful și mizeria dar inconvenientul nu este atât de important.

Pe ansamblu, Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner este un produs optim pentru o utilizare zilnică. Nu este un aspirator heavy duty, nu este un aspirator puternic, precum cele clasice, cu fir. Este mai mult un gadget optim pentru a curăța praful, firmiturile, părul și mizeria accidentală făcută în mod normal.

Marele său avantaj este că pătrunde ușor în orice spațiu și că poate fi manevrat de orice persoană, chiar și de un copil.
De remarcat și faptul că are un sistem de protecție care oprește motorul atunci când aspiră ceva mai gros sau când motorul se încinge.

Nu ne-a plăcut însă că trebuie să stai tot timpul cu degetul apăsat pe butonul de aspirare, fapt care, după câteva minute, nu mai e chiar așa confortabil. Ar fost ideal un mecanism de blocare al butonului pe modul ON.

Atunci când se descarcă, vei observa că ledul de pe el se colorează în roșu. Galben înseamnă că acumulatorul este între 20-60%, iar dacă ledul este alb, asta arată că este încărcat complet.

În concluzie, Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner este un aspirator de mână cu un raport preț calitate foarte bun. Este mai ieftin decât alte produse și reprezintă un gadget care pe noi ne-a convins. Rămâne de văzut cum se va comporta acumulatorul, fiind cunoscut faptul că orice gadget fără fir, mai ales cele de curățenie, cu timpul încep să piardă din performanță.

Dacă vă interesează produsul, îl puteți cumpăra, la reducere, de pe acest LINK.