Tesla Model S a devenit mașina electrică Tesla cu cea mai mare autonomie

Data: 16/06/2020 | Autor: .

Tesla Model S a devenit mașina electrică Tesla cu cea mai mare autonomie

Tesla a anunțat oficial că Tesla Model S a ajuns la o autonomie reală de circulație de 402 mile EPA, echivalentul a 646 kilometri. Model S are un preț pe măsura tehnologiei, de 74.990 dolari. Voi v-ați cumpăra o asemenea mașină?

„Începând de astăzi, toate vehiculele North American Model S Long Range Plus au o autonomie oficială de 646 kilometri EPA”, a anunțat Tesla, într-un mesaj pe contul oficial de twitter.

Creșterea autonomiei de rulare, cu peste 12 kilometri față de precedentul record, marcat în februarie, a fost obținut printr-o serie de artificii de construcție.

În primul rând, greutatea mașinii a scăzut prin ,,standardizarea fabricării scaunelor și a folosirii unor materiale mai ușoare în pachetele de baterii și motoare”, a anunțat compania.

La 2214 kilograme, Model S Long Range Plus este cu 26 kilograme mai ușor decât modelul Performance.

În al doilea rând, noile roți Tempest sunt mai ușoare și mai aerodinamice, iar anvelopele noi oferă o rezistență mai redusă la rulare.

În plus, compania afirmă că Tesla Model S vine acum cu un mod de frânare regenerativ numit Hold, care poate duce vehiculul la o oprire completă mult mai rapid și fără un efort suplimentar asupra motorului care, în mod normal, afecta autonomia mașinii.

Tesla Model 3 primește două opțiuni cerute cu insistență de clienți

Dincolo de creșterea autonomiei, specificațiile Tesla Model S Long Range Plus au rămas aceleași. Tesla spune că EV-ul este capabil să accelereze la 100 km /oră în 3,7 secunde și poate atinge o viteză maximă de 250 km/oră.

Compania anunță, totodată, că va continua să îmbunătățească Tesla Model S prin intermediul actualizărilor software. „Noile facilități sunt disponibile începând cu mașinile aflate pe liniile de fabricație la fabrica din Fremont, California. Toate vehiculele Model S Long Range Plus vor fi capabile de o autonomie reală de 402 mile/646 kilometri”

O altă veste bună pentru fanii Tesla este că upgrade-ul nu va duce la o creștere de prețuri. Conform paginii de configurare Model S , Long Range Plus costă 74.990 dolari, fără a include stimulentele oferite pentru mașinile electrice.

Vă invităm să urmăriți un material video cu toate modelele Tesla, inclusiv Model S, filmat de echipa GadgetReport.ro anul trecut, într-un showroom din New York.