Qualcomm Snapdragon 690. Și telefoanele ieftine vor avea 5G

Qualcomm Snapdragon 690. Și telefoanele ieftine vor avea 5G

Qualcomm a anunțat lansarea Snapdragon 690, primul procesor care oferă conectivitate 5G telefoanelor din gama medie.  Qualcomm Snapdragon 690, succesorul lui Snapdragon 675,  este construit pe 8nm și este menit ,,să facă 5G mai accesibil pentru consumatorii din întreaga lume’’, afirmă compania.

HMD, LG, Motorola, Sharp, TCL și Wingtech vor folosi noul procesor pe viitoarele telefoane din gama medie.

Qualcomm Snapdragon 690 suporta benzi SA, NSA și 5G sub-6Ghz. Qualcomm nu a decis să includă suportul mmWave pentru 690, care va rămâne deocamdată pe chipset-urile 5G din seriile superioare, 7 și 8, precum Snapdragon 865 și 765G.

Unboxing Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Ce nu vă spune Samsung când cumpărați acest telefon

Qualcomm Snapdragon 690 este cu 20% mai rapid decât precedenta generație cu oferă o performanță grafică îmbunătățită cu 60% față de Snapdragon 675.

Noul procesor permite înregistrarea video HDR la 4K @ 30fps și suportă captarea de fotografii de până la 192MP. De asemenea, oferă o îmbunătățire a codificării video.

În plus, Qualcomm Snapdragon 690 acceptă o rată de refresh de 120Hz până la rezoluție FHD + și Quick Charge 4+. Procesorul permite, de asemenea, conectivitate Wi-Fi 6 pe sistemul FastConnect 6200 de la Qualcomm.

Mai mult, Qualcomm Snapdragon 690 beneficiază de un nou motor AI de generația a cincea, numit ARCSOFT, dintre care o componentă numită Hexagon Tensor Accelerator (HTA) face, de exemplu, ca filtrele dvs. Snapchat să arate mai bine. Există, de asemenea, o nouă caracteristică, ARCSOFT, care face ca tranziția și zoom-ul în momentul captării imaginilor să fie mai lină, fără sacadări.

Primul telefon care va beneficia de noul procesor se anunță a fi Samsung Galaxy A71 5G .

Qualcomm estimează că primele telefoane cu noul chipset vor fi disponibile începând din a doua jumătate a acestui an.

Am testat rețeaua Orange 5G. Viteza maximă atinsă, 635 Mbps, un adevărat record