Unboxing Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Ce nu vă spune Samsung când cumpărați acest telefon

Data: 23/03/2020 | Autor: .

Samsung Galaxy 20 Ultra 5G a ajuns în redacția GadgetReport.ro și am efectuat astăzi un prim unboxing în care am descoperit câteva surprize, unele plăcute, altele mai puțin, având în vedere că vorbim despre cel mai puternic telefon construit vreodată de sud-coreeni.

Samsung Galaxy 20 Ultra 5G este, fără îndoială, cel mai interesant telefon lansat în 2020. Îl testăm în cadrul programului Orange Smartphone Tester și, la prima vedere, se dovedește a fi un telefon pe măsura așteptărilor.

Atunci când deschizi pentru prima dată cutia lui Samsung Galaxy 20 Ultra 5G, vei fi cu siguranță surprins de cât este de greu. Are 222 de grame, în mare parte din cauza bateriei de 5000 mAh, absolut necesară pentru a-i asigura o autonomie optimă pentru semnalul 5G, care consumă mult mai multă energie.

Este și mai butucănos decât celelalte telefoane, cu modulul de camere care sare în evidență pe spate. Unde sunt vremurile când producătorii se întreceau în a face telefoanele cu camere cât mai puțin pronunțate?

Butoanele de volum și cel multifuncțional sunt plasate în dreapta, optim pentru un dreptaci și sunt metalice – un aspect de lăudat având în vedere experiența nefericită avută cu Huawei Mate 30 Pro, ale cărui butoane de volum au devenit o zonă tactilă care nu funcționează tot timpul eficient.

În rest, telefonul are în partea de sus microfonul, iar în cea de jos mufa de USB Type C și încă un microfon. În rest, telefonul are un layout curat, specific Samsung.

Va invităm să urmăriți unboxingul video al telefonului pe linkul de mai jos.

 

CE NU ÎȚI SPUNE SAMSUNG CÂND CUMPERI GALAXY S20 ULTRA 5G

Dincolo de faptul că transferul de date (aplicatii, mailuri, numere de telefon etc.) de pe un telefon pe altul se desfășoară rapid prin aplicația dedicată, telefonul ne-a surprins cu câteva artificii software.

În primul rând, trebuie să știți că telefonul vine în standard cu rezoluția Full HD+, nu cu WQHD (3200×1440 pixeli). Trebuie să intri în afișaj și să o schimbi, dacă vrei să obții maximum de la display-ul de 6,9 inchi.

În al doilea rând, tot în standard, Samsung Galaxy 20 Ultra 5G vine cu o rată de refresh obișnuită, de 60 Hz. Pentru a putea trece la mult-lăudata rație de 120 Hz, va trebui să intri în meniu și să o treci la 120 Hz.

Numai că, surpriză, nu vei putea face asta decât dacă reduci rezoluția ecranului la FHD+. Nu merge în 120 Hz la WQHD. Puțin dezamăgitor.

Și mai este un aspect interesant pe care Samsung nu îl prezintă. Telefonul, când îl scoți din cutie, este setat pe funcționarea optimă, care îi reduce rezoluția ecranului la FHD+ iar puterea procesorului este diminuată cu 30%. Dacă vrei să îl treci pe performanța maximă, nu vei putea folosi ecranul la 120 Hz. Interesant, nu?

PRIMELE IMPRESII DESPRE SAMSUNG GALAXY S20 ULTRA 5G

Dincolo de artificiile de mai sus, Samsung Galaxy 20 Ultra 5G arată foarte bine și se mișcă extrem de rapid, grație procesorului puternic și celor 12 GB de RAM. Ecranul se vede foarte bine, are HDR 10+, și este echipat cu cea mai recentă tenhnologie 5G (suportă atât sub-6 cât și mmWave). Iar acest lucru inseamnă 7350 Mb/s la descărcare și 5100 Mb/s la upload.

Telefonul arată bine, este super dotat, rămâne de văzut cât este de bun. Îl vom testa, cu conectivitate Orange, în aceste zile în toate aspectele, de la cameră la jocuri, filme, autonomie etc.

Dacă vreți să aflați mai multe amănunte despre telefon, chiar acum, intrați pe site-ul Orange.

Vă invităm să urmăriți materialele noastre în zilele următoare pentru a vă face o părere bine argumentată în privința potențialul de achiziție a acestui telefon. Asta mai ales că nu este un telefon deloc ieftin. Costă cât un laptop de ultimă generație.