Am testat rețeaua Orange 5G. Viteza maximă atinsă, 635 Mbps, un adevărat record

Data: 4/12/2019 | Autor: .

Am testat rețeaua Orange 5G. Viteza maximă atinsă, 635 Mbps, un adevărat recordSă îți cumperi un telefon 5G în România și să folosește viteza spectaculoasă oferită de rețeaua 5G a devenit realitate mai devreme decât ne-am fi așteptat. Într-un test realizat de GadgetReport.ro cu un Samsung Galaxy S10 5G, am reușit să obținem, pe Orange 5G, o viteză de download de peste 600 Mbps și să descărcăm, astfel, pe telefon, celebrul Call Of Duty Mobile în numai câteva zeci de secunde.

Orange a lansat recent serviciile 5G în România, în București, Cluj-Napoca și Iași, promițând o viteză medie de 600 Mbps. Cu ajutorul unui Samsung Galaxy S10 5G, un telefon excelent din toate punctele de vedere, și un SIM Orange 5G, am vrut să vedem dacă afirmațiile operatorului se confirmă. Am testat semnalul și viteza de transfer de pe Orange 5G în câteva dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei, de la Piața Unirii la Universitate, Romană și Piața Victoriei, și asta în mijlocul zilei, atunci când gradul de încărcare al rețelei este la nivelul maxim.

În Piața Unirii, viteza maximă a fost de aproximativ 400 Mbps, la Universitate de 470 Mbps, la Romană de 450 Mbps, iar la Piața Victoriei am atins nivelul maxim, de 635 Mbps.

La aceste viteze, să descarci un  clip video de pe Yotube durează 2 secunde, iar pentru un joc precum Call of Duty: Mobile, am avut nevoie de aproximativ 30 de secunde.

Dincolo de download, rețeaua Orange 5G îți permite să vezi filme și seriale online fără niciun fel de lag, întârziere, ca și cum ai fi acasă, conectat pe wireless la fibra optică.

Bineînțeles, în teste noastre a contat foarte mult și telefonul folosit, un Samsung Galaxy S10 5G, aflat în prezent în oferta Orange împreună cu un abonament special de 5G, și care are cele mai bune resurse pentru a optimiza semnalul de rețea.

Este bine de știut că nu orice telefon care are pe el trecut 5G va obține vitezele maxime în rețea. La fel ca și la 4G+, nu toate telefoanele beneficiază de modemuri performante astfel că, dacă vă doriți cea  mai bună calitate a semnalului, alegeți un smartphone de la un producător cunoscut.

Este important de spus, pe de altă parte, că semnalul Orange 5G nu este prezent în toate zonele Capitalei. Din testele făcute de noi, în zonele periferice, precum cartierele Piața Sudului sau Drumul Taberei, semnalul este, în general, la nivelul 4G+ însă, pe ansamblu, față de alți operatori, gradul de acoperire al rețelei, această fază, este unul foarte bun.

Orange afirmă că rețeaua 5G din România va ajunge la viteze maxime de 1,2 GB/secundă, probabil în a doua fază a implementării serviciilor, atunci când toate echipamentele vor fi optimizate. Chiar și așa, la o medie de 500 Mbps, viteza este una excelentă, astfel că upgrade-ul la 5G merită făcut

 

Tutorial GadgetReport.ro. Ce este serviciul Number Share și cum îl activezi