Xperia S, colacul de salvare pentru Sony Erricson?

Data: 20/01/2012 | Autor: .

Dupa o serie de telefoane mai putin reusite, Sony Erricson ataca furibund piata smartphone-urilor cu o campanie de promovare fara precedent pentru noul sau model Xperia S. Producatorul a lansat pe internet primele spoturi video prin care incearca sa atraga cat mai mult clienti pentru noul sau gadget.

Clipurile incearca sa acopere toti potentialii clienti, de la cei tineri la oamenii de afaceri. Va reusi Sony Erricson sa ia fata concurentilor de la Apple, HTC sau Samsung?

Potrivit expertilor, dincolo de promovare, pretul noului gadget va fi cel care ar putea face diferenta.

“Daca te uiti la specificatiile tehnice, telefonul nu difera prea mult fata de concurenta. Vine, intr-adevar, cu o camera de 12 MP foarte buna, teoretic vorbind. Sa vedem telefonul la lucru si vom putea spune mai multe”, a declarat expertul Mart Vilmartssen, de la M&C Atlanta.

“Cred insa ca pretul, mai ales ofertele cu care vor veni operatorii isi vor spune cuvantul. Telefonul arata bine, insa are o concurenta majora. Vine si iPhone 5, Samsung pregateste Galaxy S3. Va fi dificil sa tina pasul”, a mai spus acesta.

Telefonul vine cu un ecran de 4.3-inch cu o rezolutie de 1280 x 720, un procesor de 1.5GHz dual-core, 1GB of RAM si o camera principala de 12 megapixeli cu sensorul Sony Exmor R backlit si captura video la 1080p HD. Camera frontala are 1.3-megapixeli  si inregistreaza video la 720p.

Xperia S va rula Android 2.3, ce urmeaza sa fie upgradat la Android 4.0 in primavara, si va fi disponibil in doua variante, de 16GB si 32GB.

Interesant este ca telefonul nu va include un microSD slot astfel ca utilizatorii vor trebui sa se multumeasca cu capacitatea acestuia sau sa caute solutii oncloud.

Mai multe detalii puteti citi pe site-ul oficial al smart-phone-ului.

XperiaS va ajunge in magazine in luna martie. Preturile nu au fost anuntate.