Yahoo spionează emailurile clienţilor, la cererea FBI?!

Data: 5/10/2016 | Autor: .

Yahoo spionează emailurile clienţilor, la cererea FBI?!

Yahoo spionează emailurile clienţilor?  Potrivit Reuters, Yahoo a scanat sute de milioane de conturi de Yahoo Mail, la cererea Agenției Naționale de Securitate (NSA) sau a FBI. Informaţia a fost dezvăluită de doi foști angajați și o a treia persoană implicate în evenimente.

Potrivit surselor apropiate situaţiei, Yahoo ar fi construit în secret, anul trecut, un program care verifică toate emailurile primite de clienții săi pentru a identifica informații cerute de oficiali din serviciile americane de informații. Compania ar fi urmat, astfel, o directivă clasificată a Guvernului SUA.

Scanarea ar fi urmărit un anumit set de caractere, cuvinte cheie care au legătură cu prevenirea terorismului. Acest lucru poate însemna o frază într-un atașament sau un mesaj, au explicat sursele sub acoperirea anonimatului.

Potrivit experţilor în securitate cibernetică, acesta este primul caz în care se află că o companie americană de IT este de acord să își spioneze clienții la cererea unei agenții de spionaj, verificând toate mailurile în timp real. De regulă, sunt analizate mesajele stocate sau este scanat un număr mic de conturi în timp real.

Sursele citate de Reuters afirmă că, în urma deciziei Yahoo de a scana emailurile, directorul pentru securitatea informațiilor al companiei, Alex Stamos, şi-a dat demisia în semn de protest, în iunie 2015.

„Yahoo este o companie care respectă legea și aplică legile din Statele Unite”, a anunțat compania pentru Reuters, în replică la ştirea că Yahoo spionează emailurile clienţilor.

Noul scandal vine după ce, luna trecută, Yahoo a anunțat că au fost furate în urmă cu doi ani datele personale ale cel puțin 500 de milioane de utilizatori în timpul unui masiv atac cibernetic, care a fost executat de hackeri sponsorizați de un stat.