YouTube are peste 1 miliard de utilizatori pe luna

Data: 21/03/2013 | Autor: .

youtube-645x430

Peste un miliard de persoane utilizeaza in fiecare luna platforma video online YouTube, cresterea puternica fiind stimulata de folosirea smartphone-urilor, a anuntat miercuri firma detinuta de Google.

Conducerea YouTube, citata de AFP, arata ca aproape un utilizator de internet din doi viziteaza site-ul, care a ajuns sa aiba un mare succes dupa lansarea din 2005. “Daca YouTube era o tara, am fi fost a treia dintre cele mai mari din lume, dupa China si India”, potrivit conducerii.

Google a cumparat YouTube in 2006 cu 1,65 miliarde de dolari, insa nu a anuntat pana acum daca platforma aduce beneficii. La numeroasele videoclipuri postate de amatori, YouTube a adaugat un continut profesionist ofertelor sale pentru a atrage publicitate.

Site-ul a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca se gandeste la oferte de continut care sa nu mai fie gratuite, accesibile pe baza de abonament. YouTube arata ca incearca sa combine “ceea ce este mai bun in televiziune cu ce este mai bun in internet”, noteaza Agerpres.