Ziua premierelor in cinematografele din Romania

Tom-Cruise in Mission Impossible

Astazi debuteaza pe marile ecrane din Romania patru dintre cele mai asteptate filme ale anului – „Mission: Impossible – Ghost Protocol”, „Chip-Wrecked 3D”, “Happy, Happy” si “Sherlock Holmes: A Game of Shadows”, relateaza showbizreport.ro

Tom Cruise revine pe marile ecrane, in „Mission: Impossible – Ghost Protocol”. In cea de-a patra serie, Agentia Impossible Missions Force este inchisa atunci cand este acuzata de implicarea in bombardarea Kremlinului. Ethan Hunt (Tom Cruise) si colegii sai pornesc intr-o misiune mortala pentru a salva fata agentiei. Din distributie mai fac parte Jeremy Renner, Simon Pegg, Josh Holloway, Ving Rhames si Tom Wilkinson. Regia peliculei reprezinta pentru Brad Bird debutul in lungmetraje neanimate.

In „Chip-Wrecked 3D”, cele trei veverite pornesc intr-o aventura care parodiaza, din multe aspecte, celebrul Titanic. Alvin si veveritele naufragiaza pe o insula aparent pustie.

“Happy, Happy” (“Cumplit de fericita) este o comedie norvegiana regizata de Anne Sewitsky. Filmul spune povestea Kajei (Agnes Kittelsen), o sotie optimista a carei viata este bulversata de aparitia unui cuplu de succes.

“Sherlock Holmes: A Game of Shadows” este continuarea primului episod, care s-a bucurat de un real success. Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace joaca in rolurile principale. Regizorul Guy Ritchie promite un nou film plin de suspans si adrenalina, in care Sherlock Holmes si Dr. Watson vor dezlega un nou mister.

Pentru amatorii de filme horror, luna decembrie vine cu “The Thing” (“Creatura), un prequel al excelentului film al lui John Carpanter din 1982.

Filmul a fost lansat, initial, in 1951, sub titlul The Thing from Another World. Regizat de Matthijs van Heijningen Jr, după un scenariu de Eric Heisserer si Ronald Moore, filmul prezinta povestea unei expeditii care descopera un extraterestru captiv în nordul Scandinaviei. Odata eliberat din gheturi, acesta isi va ataca salvatorii.

Pe 30 decembrie va debuta in cinematografe un alt film interesant — “Girl With The Dragon Tattoo” (“Fata cu un dragon tatuat). Regizat de David Fincher, filmul ii are in rolul principal pe Daniel Craig, Rooney Mara, Stellan Skargard si Christopher Plummer. Scenariul spune povestea Harietei Vanger, o tanara disparuta in urma cu 40 de ani. Jurnalistul Mikael Blomkvist (Daniel Craig) este angajat sa o gaseasca. Disparitia Harietei este legata de o serie de crime oribile.