ZTE Eco-Mobius. Cum arata primul telefon la care ii schimbi componentele (VIDEO)

Data: 14/01/2014 | Autor: .

zte_eco_mobiusSa dai 3.000-4.000 de lei pe un telefon pentru ca peste cateva luni sa apara unul si mai performant este frustrant. E un sentiment care l-am trait cu totii. ZTE vine cu o idee foarte interesanta, ZTE Eco-Mobius, ca ne propune ca, atunci cand, de exemplu, apare un procesor mai puternic sau o camera foto mai buna, sa le schimbam pur si simplu.

Cu cheltuieli incomparabil mai mici, am avea, astfel, tot timpul cele mai noi inovatii tehnologice in materie de telefoane mobile.

ZTE a prezentat, astfel, la CES Las Vegas, prototipul unui telefon mobil modular, ZTE Eco-Mobius, care ne va permite sa ii schimbam componentele. Modelul ZTE Eco-Mobius vine cu un procesor, memorie, camera video si procesor video ce pot fi inlocuite. Pana si carcasa, una din plastic, poate fi schimbata.

Modelul este inca la stadiul de concept. Cei de la ZTE nu au anuntat cand vor dezvolta un astfel de telefon la scara industriala.

Cert este ca si Motorola incearca aceasta pista. GadgetReport.ro relata, recent, ca Motorola lucreaza la dezvoltarea unui telefon mobil modular, Project ARA, care ne va permite sa ii schimbam componentele.

Project Ara isi propune sa dezvolte o astfel de platforma. Ideea nu este nou. Mai mult chiar, in echipa de dezvoltare se gasesc doi cercetatori care au lucrat la un proiect similar, Phoneblocks, pe care l-am prezentat recent pe GadgetReport.ro

Pentru a intelege conceptul, urmariti clipul de mai jos. E cu adevarat spectaculos. Mai multe amanunte aflati deAICI