10 specificații spectaculoase ale noului sistem BMW iDrive 8

Data: 16/03/2021 | Autor: .

La două decenii după debutul pe seria 7 din 2001, sistemul de infotainment BMW iDrive vine cu nouă versiune, în care inteligența artificială se află în prim-plan. Noul BMW iDrive 8 a fost prezentat public și va fi lansat pe noile modele BMW iX și i4.

AI-ul integrat al sistemului, BMW Intelligent Personal Assistant, va fi punctul principal de contact al șoferului atunci când interacționează cu noul iDrive 8.

Folosind fie comenzi verbale, fie non-verbale, șoferul va putea să ofere IPA un nume personalizat și apoi să identifice diverse funcții și fluxuri de informații în vehicul.

Noul iDrive 8 a primit un layout special, adaptat în funcție de preferințele șoferului, capabil să ofere mai multe funcționalități contextuale decât predecesorii săi.

Noul sistem va lua în considerare condițiile externe, cum ar fi traficul și vremea, înainte de a încerca să interacționeze cu pasagerii vehiculului.

Nu mai trebuie să apeși pe butoane

BMW iDrive 8 va „controla funcții precum controlul climatului, iluminarea ambientală, redarea audio, deschiderea și închiderea geamurilor, deschiderea acoperișului panoramic din sticlă, comutarea între modurile de condus și sistemele de asistență pentru șofer”.

În acest fel, șoferul nu va trebui să-și ia ochii de pe drum în condiții de trafic intens pentru a găsi, de exemplu, comenzile de dezghețare din față pe meniul cu ecran tactil.

Mai mult, IPA poate furniza, de asemenea, informații despre starea vehiculului și poate oferi detalii despre punctele de interes locale.

„Viitorul aparține sistemelor cu mai puține butoane’’, a declarat Frank Weber, CEO-ul BMW, în cadrul unei mese rotunde online.

BMW Vision Next 100. Cum arată viitorul automobilului!

 

,,Modurile mele’’ este o altă caracteristică nouă pentru BMW iDrive 8, care înlocuiește comenzile mai vechi ale sistemelor BMW.

Noul sistem permite șoferului să personalizeze și să activeze până la zece parametri ai vehiculului sub o singură grupare de comenzi.

Modurile presetate includ Eficient, care prioritizează eficiența energetică și un interior ,,calm’’ al cabinei; Sport, care stimulează accelerarea și manevrabilitatea; și Personal, care este orice vrei să fie.

Moduri suplimentare vor fi puse în cele din urmă la dispoziția comunității BMW prin viitoarele actualizări OTA, folosind conectivitatea 5G integrată a vehiculului.

Display-urile lui BMW iDrive 8

Odată cu noul sistem, BMW a lansat și noul ecran curbat BMW care combină un afișaj pentru informații, de 12,3 inci și un alt display de 14,9 inci, pentru aplicațiile de infotainement.

Sistemul va include, de asemenea, un HUD, al cărui proiector prezintă informații despre vehicul direct pe parbriz.

Pentru a se asigura că șoferul nu este distras de atâtea informații, BMW a adoptat un principiu „Act, Localize and Inform” în care „pre-filtrarea asigură că numai informațiile relevante pentru situația de conducere sunt prezentate șoferului și sunt afișate întotdeauna unde le poate vedea cel mai ușor”, conform companiei .

Atenția la volan, esențială

Grafica iDrive este concepută să fie ușor de accesat. BMW iDrive 8 le va permite șoferilor, bineînțeles, să-și personalizeze diversele afișaje grafice și să schimbe rapid între trei aspecte de meniu presetate și o serie de widgeturi media folosind butoane tactile montate pe volan.

Aceste presetări includ Drive, care oferă „o zonă în schimbare dinamică în centrul afișajului de informații pentru a afișa informații selectabile individual;” Focus, care menține opțiunile de conducere în față și în centru; și Galerie, care pare o idee foarte proastă, deoarece reduce la minimum grupul de instrumente în favoarea widgeturilor media. Există, de asemenea, un mod Calm care arată viteza vehiculului și nimic altceva.

Șoferii vor putea, de asemenea, să își salveze setările personale cu noua funcție BMW ID, care este legată fie de un cod PIN, fie de aplicația MyBMW.

Pur și simplu introduceți codul PIN sau asociați aplicația cu orice vehicul care poartă un iDrive 7 sau 8 pentru a lansa, astfel, preferințele dvs. pe noua mașină.

Un sistem care învață singur

BMW se bazează, de asemenea, pe învățarea automată bazată pe cloud pentru a îmbunătăți capacitatea de reacție a IPA, precum și sistemul de navigație al iX.

În loc să capteze doar date despre trafic, noul iDrive 8 a învățat să calculeze probabilitățile. De exemplu, va valorifica modelele de trafic din jurul punctelor de interes locale pentru a returna ETA mai precise.

Astfel că, de exemplu, va putea ajuta șoferii să găsească locuri de parcare libere lângă destinație.

Același lucru este valabil și pentru aerul condiționat al vehiculului. BMW a învățat iDrive 8 să anticipeze mai bine nevoile de control climatic ale șoferilor săi. Acest lucru permite iDrive să seteze automat temperatura optima din mașină pe baza condițiilor de mediu externe și a obiceiurilor personale ale șoferului.

BMW prezinta masina care se conduce singura (VIDEO)