38% dintre angajatori isi recruteaza salariatii de pe Facebook

Data: 14/11/2012 | Autor: .

Piata recrutarii din Romania incepe sa se alinieze standardelor internationale. Astfel, cei mai multi dintre angajatori deja folosesc retelele sociale pentru a afla cat mai multe informatii despre candidatii pe care ii intervieveaza, in timp ce un numar din ce in ce mai mare de persoane aplica la job-uri prin intermediul telefonului mobil.

Potrivit statisticilor BestJobs.ro, 24% dintre angajatorii chestionati au recrutat personal prin intermediul retelei de socializare Facebook, in timp ce 12% au angajat utilizand blogul companiei.

In acelasi timp, chiar daca pana acum nu au recrutat prin social media, alti 36% dintre recrutori au in plan si acest tip de identificare a potentialilor viitori angajati.

La polul opus se afla, insa, 26% dintre recrutorii ce au participat la sondaj, care au marturisit ca nu au incredere in acest tip de platforme.

In acelasi timp, un sondaj asemanator releva ca 38% dintre angajatori cauta in social media, inaintea unui interviu, informatii despre candidatul ce le va trece pragul, in timp ce 16% dintre acestia sustin ca de acum inainte planuiesc sa verifice informatiile din CV cu cele prezente pe retelele de socializare.

O alta tendinta pe piata muncii este utilizarea telefoanelor mobile in recrutare, o practica des intalnita printre candidati. Statisticile BestJobs.ro arata ca numai in luna octombrie numarul aplicarilor la job-uri de pe un telefon mobil a crescut la 30.600, in contextul in care in august numarul aplicarilor atingea abia 13.000, respectiv 20.000 de aplicari in septembrie 2012.

Totodata, numarul vizitelor pe versiunea mobila a BestJobs.ro a crescut in octombrie 2012 cu o rata anuala de 172%, in timp ce numarul vizitatorilor a depasit 200.000, lunar.

In acest moment, BestJobs.ro numara peste 2.250.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.