Din “tainele” promotiilor. Cum ne-a “vrajit” Altex cu voucherul de 20%

Data: 14/11/2012 | Autor: .

Altex a anuntat ca ofera, miercuri, un discount aniversar de 20% cu ocazia implinirii a 20 de ani de prezenta pe piata romaneasca. Promotia vine sub forma unui voucher pe care il poti folosi atunci cand cumperi un alt produs.

Numai ca, daca dai un search, vei vedea ca produsul respectiv costa, acum cateva zile, coincidenta sau nu, cu 200 lei mai putin. Unde e promotia?

Am luat drept studiu de caz un televizor LCD SAMSUNG LE32E420, 80 cm, High Definition, HDMI, USB.

Cu trei zile inainte de promotie, televizorul era vandut, potrivit site-ului Wall-Street, care a realizat acum cateva zile un material cu preturile dinainte de Black Friday, cu 1099 lei.

Astazi, cu ocazia promotiei speciale Altex, acelasi produs costa 1299.90 lei. Bineinteles, primesti si un voucher cadou de 20%. Produsul il puteti vedea aici.

Din imagini rezulta ca, de pe 11 noiembrie si pana in 14 noiembrie, pretul LCD-ului a crescut cu 200 lei.

Asteptam reactia Altex. Probabil este o neintelegere la mijloc, nu?

Daca aveti informatii si despre alte asemenea practici va invitam sa le semnalati in comentarii sau sa dati share/like etc.

 

UPDATE 20 NOIEMBRIE 2012

Altex a trimis un drept la replica la materialul publicat de GadgetReport.ro. Il redam integral, in forma trimisa de companie:

 Consideram tendentious si lipsit de acuratetea necesara jurnalismului autentic artocolul publicat in Gadget Report, si consideram ca publicatia online datoreza cititorilor sai o informare corecta si documentata. In articolul din Gadget Report sunt informatii neverificate , influentand negativ opinia publica, cum ar fi referirea la un produs LCD Samsung LE32E420 , 80 cm, care in perioada 5.11.2012 – 11.11.2012 a fost parte din ofertele speciale de catalog, avand un pret cu discount, de 1099 lei – aveti atasat catalogul aferent perioadei unde gasiti codul participant la promotie. Dupa aceasta data, produsul nemaifacand obiectul unei reduceri de catalog , a revenit la pretul initial, la 1299,9 lei.

Rugam rectificarea informatiilor pentru o corecta informare a clientilor Altex si a cititorilor publicatiei dvs”.

 GadgetReport.ro mentioneaza ca stirea compara strict preturile promovate de Altex in intervalul amintit, solicitand, asa cum este precizat de altfel in material, lamuriri din partea ALTEX.

Pretul initial (1099 lei), luat in comparatie, si disponibil, conform ALTEX, pana pe data de 11 noiembrie, a fost prezentat de Wall-Street.ro fara sa faca vreo referire la derularea vreunei promotii.