A fost descoperit cel mai mare dinozaur care a trăit vreodată. Sauropodul avea 15 metri şi 10 tone

Data: 17/08/2018 | Autor: .


A fost descoperit cel mai mare dinozaur care a trăit vreodată. Sauropodul avea 15 metri şi 10 tone

Cercetătorii britanici au descoperit dovezile existenţei celui mai mare dinozaur care a trăit vreodată. Sauropodul, un strămoş al Tiranozaurului, a trăit acum 170 de milioane de ani, relatează GadgetReport.ro

Arheologii au descoperit o urmă de pas a dinozaurului într-o mlaştină din Scoţia. Din calculele făcute de experţi, dinozaurul avea o lungime de 15 metri, un gât lung cât trei maşini puse cap la cap şi cântărea 10 tone. Arheologii spun că cele mai mari exemplare de sauropod cântăreau aproape 100 de tone, dar încă nu au găsit dovezile care să susţină teoria.

Tot în acelaşi loc, experţii au deascoperit şi urmele unui alt dinozaur uriaş, Theropodul, care avea doi metri înălţime.

Arheologii afirmă că dovezile vin să confirme existenţa dinozaurilor uriaşi din Jurassic-ul Mijlociu.

“Este cel mai mare sit cu relicve ale dinozaurilor descoperit până acum”, a declarat dr Steve Brusatte, de la Universitatea din Edinburgh. “Acum 170 de milioane de ani, dinozaurii îşi începeau marşul spre dominaţia globală”, a mai spus acesta.

Cel mai vechi dinozaur descoperit în Marea Britanie, Dracoraptor hanigani, a fost în 2016. Relicvele descoperite pe plaja din Welsh datează de acum 200 de milioane de ani.