Vine sfârşitul lumii pe 23 aprilie? Adevărul despre misterioasa planetă Nibiru

Data: 13/04/2018 | Autor: .

Vine sfârşitul lumii pe 23 aprilie? Adevărul despre misterioasa planetă Nibiru

23 aprilie 2018 este data la care adepţii Teoriei Apocalipsei cred că va veni sfârşitul lumii. Cum se va întampla asta? Există mai multe variante – de la autodistrugerea planetei la inversarea polilor şi impactul catastrofal cu o altă planetă, misterioasa Nibiru. Agenția Spaţială Nord-Americană (NASA) a ţinut să dezmintă toate aceste teorii apocaliptice, relatează GadgetReport.ro

Nicio planetă misterioasă nu va lovi Terra, iar calendarul mayas nu prezice sfârşitul lumii pe 23 aprilie 2018, relatează portalul ScienceAlert, care citeaza specialiştii NASA.

Potrivit acestora, datele existente în prezent nu arată niciun motiv de îngrijorare privind un posibil impact al unui asteroid cu suprafaţa Pământului.

Specialiştii afirmă că studiile au arătat că un posibil astfel de eveniment are loc o data la aproximativ 65 de milioane de ani. Iar ultimul ar fi marcat dispariţia dinozaurilor. Aşa că ar trebui să fim liniştiţi din aceasta perspectivă.

Nici în privinţa ameninţării planetei Nibiru n-am avea motive de îngrijorare. Potrivit ScienceAlert, care citează declaraţiile astronomului Don Yeomans, de la NASA, „Nibiru este ceva ridicol pentru că nu există, ea nu a existat decât în imaginaţia unor pseudo-oameni de ştiinţă pe care lipsa dovezilor nu prea pare să îi deranjeze”.

“Profetii” Apocalipsei, printre care se află şi Nancy Lieder, au afirmat că această planetă ar urma o traiectorie directă către Pamant, iar impactul ar urma să aibă loc pe 23 aprilie 2018. Aceştia spun că impactul a fost anticipat de mayasi a căror calendar se opreşte, brusc, pe acea dată.

Alte teorii apocaliptice, prezentate de Space.com şi desfiinţate de specialiştii NASA iau în calcul o furtuna solară şi inversarea polilor Pământului care ar putea da naştere unui cataclism global.

“Nu există date şi motive care să indice o asemenea evoluţie”, au declarat specialiştii NASA care au amintit că astfel de teorii apocaliptice au mai fost lansate şi în 2003 şi 2012.