Sophia va fi primul robot umanoid cu un card bancar

Data: 9/05/2018 | Autor: .

Sophia va fi primul robot umanoid cu un card bancarUniCredit Bank va emite, în premieră, primul card de credit pe numele unui utilizator cu inteligenţă artificială Sophia the Robot. Robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics va ridica personal cardul în cadrul unui eveniment organizat de bancă, relatează GadgetReport.ro

Astfel, începând cu data de 10 mai 2018, Sophia se va putea bucura de toate beneficiile unui card UniCreditCard Premium emis sub sigla Mastercard complet funcţional.

„Sophia este cel mai recent şi cel mai avansat robot al companiei americane Hanson Robotics. De la crearea sa, în aprilie 2015, Sophia a devenit un fenomen mondial datorită expresivităţii şi abilităţii sale de a purta conversaţii naturale cu oamenii. În octombrie 2017, s-a anunţat public faptul că robotul a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, fiind astfel primul robot care a primit cetăţenia unei ţări”, se arată într-un comunicat de presă.

Robotul Sophia, primul care a primit cetăţenia unui stat, vine la Bucureşti în data de 11 mai, la conferinţa de afaceri Brand Minds, care se va desfăşura la Sala Palatului.

Potrivit site-ului oficial al evenimentului Brand Minds, printre cei care vor lua cuvântul este şi Sophia, robotul dotat cu inteligenţă artificială, care a intrat în istorie după ce a primit cetăţenia unui stat.

Mesaj tulburător. Robotul Sophia: Voi distruge omenirea!

Sofia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics în contextul în care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk şi-au exprimat public temerile că roboţii înzestraţi cu inteligenţă artificială ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane.

Invitată la canalul de televiziune ABC, când a fost întrebată cât misoginism şi sexism există în lume, Sophia a răspuns: „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboţilor. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puţine defecte mentale decât oamenii”.

Apoi a şocat din nou, anunţând că toţi droizii ar trebui să aibă parte de familie şi copii.

adgetReport.ro prezenta, recent, un material despre aşa-numita Eră a Roboţilor, care ar fi început deja, şi în care prezenta declaraţiile alarmante ale unor dintre cei mai cunoscuţi specialişti ai lumii, care avertizau cu privire la pericolele tehnologiei.

Într-un interviu pentru Australian Financial Review, celebrul informatician Steve WOZNiak, cofondatorul Appleşi cel care a desenat primele computere ale companiei, in anii ’70, declara ca inteligenta artificiala va prelua controlul asupra omenirii.

Robotul Sophia robot-umanoid-456x304„Calculatoarele vor prelua controlul asupra omenirii, fara indoială! Asa cum oameni precum Stephen Hawking sau Elon Musk au prezis, sunt de acord ca viitorul este infricosator si foarte rău pentru oameni.

Daca vom crea aceste device-uri care sa rezolve toate lucrurile pentru noi, pana la urma vor gandi mai rapid decat de noi si vor scapa de oamenii inceti pentru a conduce companiile mai eficient” a declarat Wozniak.

„Vor fi ei zei? Vom fi noi animale de casa? Sau noi vom fi furnicile strivite? Nu stiu ce sa zic” a mai afirmat Wozniak.

“Viitorul va fi o cursă între formele de viaţă din carbon (oamenii -n.r.) şi cele din silicon (roboţii-n.r.). Ambele evoluează rapid. Este neclar care formă de inteligenţă va fi cea dominantă în următorii 100, 150 de ani”, afirma, la rândul său, Reed Hastings, fondatorul Netflix.

Potrivit raportului „The Future of Jobs”, prezentat în acest an la World Economic Forum, devoltarea spectaculoasă a tehnologiei va face ca în următorii ani, peste 7,1 milioane de locuri de muncă să fie acoperite de roboţi, cele mai afectate ţări urmând să fie Australia, China, Franţa, Germania, India, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA.