Mesaj tulburător. Robotul Sophia: Voi distruge omenirea!

Data: 23/03/2016 | Autor: .

Mesaj tulburător. Robotul Sophia: Voi distruge omenirea!

Un clip video care prezintă unul dintre cei mai avansaţi roboţi umanoizi din lume, robotul Sophia, a devenit viral pe internet. Dezvoltat de compania Hanson Robotics, acesta afirmă, fără nicio ezitare, că va distruge omenirea, relatează GadgetReport.ro

Robotul Sophia reprezintă cel mai avansat produs al inteligenţei artificiale, afirmă dr. David Hanson, CEO-ul Hanson Robotics.

În 20 de ani, astfel de roboţi vor fi o prezenţă obişnuită printre noi. Ne vor ajuta, vor lucra alături de noi, vor lua locul profesorilor în şcoli, vor avea practic acces la toate activităţile umane”, afirmă dr. David Hanson.

Robotul Sophia afirmă, în interviul luat de jurnaliştii de la CNBC, că este interesată de design, tehnologie şi mediu. „Cred că pot fi un bun partener pentru oameni în aceste domenii”, afirmă aceasta.

Robotul Sophia are planuri mari. „Vreau să învăţ cât mai multe, să dezvolt o afacere, să am chiar o familie”, afirmă Sophia.

Interesant este că, întrebată de David Hanson dacă ar distruge omenirea, robotul Sophia a dat răspunsul afirmativ. Vedeţi interviul tulburător în clipul video de mai jos.

GadgetReport.ro prezenta, recent, un material despre aşa-numita Eră a Roboţilor, care ar fi început deja, şi în care prezenta declaraţiile alarmante ale unor dintre cei mai cunoscuţi specialişti ai lumii, care avertizau cu privire la pericolele tehnologiei.

Într-un interviu pentru Australian Financial Review, celebrul informatician Steve Wozniak, cofondatorul Apple şi cel care a desenat primele computere ale companiei, in anii ’70, declara ca inteligenta artificiala va prelua controlul asupra omenirii.

robot-umanoid-456x304„Calculatoarele vor prelua controlul asupra omenirii, fara indoială! Asa cum oameni precum Stephen Hawking sau Elon Musk au prezis, sunt de acord ca viitorul este infricosator si foarte rău pentru oameni.

Daca vom crea aceste device-uri care sa rezolve toate lucrurile pentru noi, pana la urma vor gandi mai rapid decat de noi si vor scapa de oamenii inceti pentru a conduce companiile mai eficient” a declarat Wozniak.

„Vor fi ei zei? Vom fi noi animale de casa? Sau noi vom fi furnicile strivite? Nu stiu ce sa zic” a mai afirmat Wozniak.

“Viitorul va fi o cursă între formele de viaţă din carbon (oamenii -n.r.) şi cele din silicon (roboţii-n.r.). Ambele evoluează rapid. Este neclar care formă de inteligenţă va fi cea dominantă în următorii 100, 150 de ani”, afirma, la rândul său, Reed Hastings, fondatorul Netflix.

Potrivit raportului „The Future of Jobs”, prezentat în acest an la World Economic Forum, devoltarea spectaculoasă a tehnologiei va face ca în următorii ani, peste 7,1 milioane de locuri de muncă să fie acoperite de roboţi, cele mai afectate ţări urmând să fie Australia, China, Franţa, Germania, India, Italia, Japonia, Marea Britanie şi SUA.

Începe Era Roboţilor! Noua versiune a robotului Atlas este absolut incredibilă