Acţiunea din noul joc Assassin’s Creed va fi plasată în Grecia antică

Data: 21/03/2018 | Autor: .

Acţiunea din noul joc Assassin’s Creed va fi plasată în Grecia antică

După ce, anul trecut, am explorat misterele Egiptului, în Assassin’s Creed Origins, Ubisoft ne invită în antica Grecie, în noua ediţie a Assassin’s Creed, care ar urma să fie lansată anul viitor, relatează GadgetReport.ro

ComicBook.com relatează, citând surse neoficiale, că povestea din noul joc va fi plasată în Grecia antică, un cadru istoric excelent pe care dezvoltatorii au mai fost tentaţi să-l folosească şi în trecut.

Noua ediţie a Assassin’s Creed ar urma să fie lansată în toamna anul viitor pentru PS4, Xbox One şi PC. Nu este exclus să vedem şi ediţii speciale pentru Android şi iOS, mai cu seamă că smartphone-urile au deja puterea necesară pentru a rula jocuri cu o grafică şi un gameplay pe măsura consolelor.

Ubisoft nu a făcut încă niciun anunţ oficial legat de noua ediţie, experţii speculând faptul că, de această dată, compania încearcă să aibă pusă la punct o strategie completă (joc, film, marketing) care să-i aducă venituri superioare ediţiilor anterioare.

„Va fi o desfăşurare multimedia fără precendent. Pe lângă joc, vom avea un film produs la Hollywood şi un întreg lanţ de produse de marketing. Ubisoft încearcă să transforme Assassin’s Creed într-un produs de tip Star Wars”, au declarat sursele.

Jocurile Assassin’s Creed se concentrează în principal pe rivalitatea dintre două societăți secrete—Asasini și Templieri—și pe relația lor indirectă cu o specie antică, denumită în joc „Precursorii„, a cărei societate, împreună cu majoritatea din biosfera Terrei, a fost distrusă de o explozie solară puternică cu mii de ani înainte de întâmplările jocului. Cadrul cronologic al lumii reale din joc începe în jurul anului 2012.

Jocurile conțin o istorie ficțională și personaje fictive, combinate cu evenimente și personaje din viața reală. Seria s-a inspirat din romanul Alamut al scriitorului slovac Vladimir Bartol, dar are la bază și concepte din seria Prince of Persia.

Primul joc al seriei, Assassin’s Creed, a fost lansat în 2007. Ramura principală a seriei constă în nouă jocuri, dezvoltate de Ubisoft Montreal (modul singleplayer) și Ubisoft Annecy (modul multiplayer), lansate pe platformele PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, Microsoft Windows, Mac OS X și Wii U.

Alte jocuri spin-off sunt disponibile pe platformele Nintendo DS, PlayStation Portable, PlayStation Vita, iOS, HP webOS,[3] Android, și Nokia Symbian Windows Phone, jocurile pentru platformele portabile fiind dezvoltate de Gameloft și Gryptonite Studios, cu ajutor din partea Ubisoft Montreal.

Seria a fost primită pozitiv de către critici și public, și a vândut peste 100 milioane de copii până în septembrie 2016, devenind cea mai bună franciză a celor de la Ubisoft și una dintre cele mai profitabile serii de jocuri video.

În plus, seria a avut parte de un film, benzi desenate și romane; toate având loc în același univers cu seria principală de jocuri video.