Adio Cosmote, vine T-Mobile. Ofertele care dau fiori reci la Orange si Vodafone!

Data: 13/03/2014 | Autor: .

t-mobile-gadgetreportDin 12 septembrie, Cosmote Romania devine T-Mobile. Potrivit unor surse citate de GadgetReport.ro, operatorul german pregateste o serie de oferte de abonamente si telefoane cu care vrea sa spulbere concurentii de la Orange si Vodafone.

Intrarea Deutsche Telekom in Romania, cu marca T-Mobile, a fost anticipata de GadgetReport.ro inca de acum trei ani.

Scriam atunci ca, dupa ce va prelua pachetul majoritar de la OTE (actionarul de la Romtelecom si Cosmote), nemtii au de gand sa cucereasca piata romaneasca.

„Va fi cel mai puternic jucator de pe piata de quad play (care combina servicii de telefonie fixa, mobila, Internet de mare viteza, fix si mobil si televiziune)”, afirma, anterior, pentru GadgetReport.ro, Liviu Nistoran, fostul presedinte al Autoritatii de reglementare in comunicatii, adaugand ca se asteapta la oferte devastatoare pentru competitorii sai pe telefonia mobila, televiziune si Internet.

Joi dimineata a explodat bomba. Consiliul de administraţie al Romtelecom a aprobat într-o şedinţă care a avut loc marţi rebrandingul companiei sub un brand al gigantului german Deutsche Telekom, termenul estimat pentru finalizarea operaţiunii fiind 12 septembrie.

 Simultan ar urma ca şi Cosmote, operatorul de telefonie mobilă cu acelaşi acţionar majoritar ca şi Romtelecom – grupul elen OTE – să treacă la brandul T-Mobile.

t-mobile

 

O veste care o asteptam inca de la finele anului trecut cand sesizam faptul ca Cosmote investeste tot mai putin in publicitate, lucru evident, care se vede atat in mass-media cat si in prezenta stradala.

t-mobile-galaxy s5Ce va insemna intrarea in piata a T-Mobile? In primul rand o concurenta mai puternica intre operatorii de telefonie mobila.

Asta s-ar putea traduce prin preturi mai bune la abonamente si telefoane la promotii ca in Occident.

In conditiile in care T-Mobile va veni cu oferte ca in Germania, nu este exclus ca din aceasta toamna sa vedem si la noi, ca in toate tarile civilizate, ultimele smartphone-uri lansate la preturi mici.

Sa nu uitam, de exemplu, ca in Romania, potrivit unui studiu difuzat recent, ca se vinde cel mai scump iPhone 5s din UE.

Cu ce oferte ar putea veni T-Mobile

t-mobile-oferte Daca e sa analizam ofertele T-Mobile din alte piete si daca acestea vor fi transpuse si in Romania, avem motive sa credem ca vom avea parte de oferte cel putin la acest nivel.

Spre exemplu, in Germania, T-Mobile vinde Samsung Galaxy S5 cu preturi ce pornesc de la 79 de euro (60 euro abonamentul lunar), iPhone 5s cu 99 euro, iar iPhone 5c, LG G2 si Sony Xperia Z1 cu numai 1 euro.

Bineinteles, acestea sunt ofertele cu abonament, insa chiar si asa, preturile sunt mult mai mici fata de ofertele Vodafone si Orange.

Vedeti ofertele T-Mobile din Germania pe acest link.

In Statele Unite, ofertele sunt chiar si mai bune. Potrivit site-ului t-mobile.com, Samsung Galaxy S4, Iphone 5s sau LG G Flex pot fi achizitionate gratuit de catre cei care incheie un abonament.

In aceasta perioada, T-Mobile deruleaza si o promotie care propune clientilor telefonul Galaxy Note 3 gratuit, la un abonament de 27 de dolari-luna timp de 2 ani. LG G2 si Samsung Galaxy S4 sunt oferite gratuit la abonamentele de 20 respectiv 24 de dolari-luna.

Toate detaliile despre oferte le vedeti aici.

Chiar si daca nu vor veni cu aceste oferte, lansarea T-Mobile in Romania va creste concurenta din piata telecom romaneasca. Sa nu excludem insa varianta ca T-Mobile sa se alature plutonului si sa isi alinieze tarifele la cele practicate in prezent de concurenti.

Nu este exclus ca, pe fondul razboiului ofertelor, sa asistam, din toamna, la oferte in genul – Daca esti abonatul nostru, iti inlocuim gratuit telefonul cu unul de ultima generatie, daca accepti sa iti prelungesti contractul pe 24 luni.

t-mobile-oferte sua