Adio telecomandă! Netflix brevetează controlul programelor cu gândul

Data: 20/10/2017 | Autor: .

Adio telecomandă! Netflix brevetează controlul programelor cu gândul. MindFlix

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, televizorul va ştii exact ce preferinţe avem în materie de programe TV, de la filme şi seriale la documentare, sport, muzică şi alte producţii media.Mai mult decât atât, nu vom mai avea nevoie de telecomandă, pentru că vom schimba programele… cu gândul, relatează GadgetReport.ro

Netflix promite o adevărată revoluţie în acest domeniu. Dincolo de conţinutul predictibil, despre care am mai relatat pe GadgetReport.ro, cei de la Netflix au prezentat proiectul MindFlix, care permite controlul conţinutul video cu ajutorul activităţii cerebrale.

Acest lucru este posibil cu ajutorul unei benzi cu senzori care se pune pe cap şi care captează impulsurile cerebrale.

Din mişcările capului, stânga-dreapta şi înainte-înapoi, utilizatorul se plimbă prin oferta de filme şi seriale. Atunci când găseşte unul care îi place, nu trebuie decât să se gândească la butonul de start şi filmul începe. La fel se pune pauză şi stop.

O demonstraţie video cu sistemul MindFlix vedeţi în clipul video de mai jos. Rămâne de văzut ce şanse are această inovaţie să devină realitate.

„Într-un viitor nu foarte îndepărtat, atunci când vei deschide aplicaţia Netflix, va începe automat să ruleze programul tău preferat. Iar sugestiile asociate, filme, seriale, alte producţii media, toate vor fi asociate cu preferinţele tale”, afirma, recent, Carlos Gomez-Uribe, vicepreşedintele Netflix.

Algoritmul Netflix va identifica, în proporţie de 70-80%, ceea ce îţi doreşti să vizionezi. Restul, între 10-20% va reprezenta aplicaţia în modul browse, în care vei alege singur un alt program”, a mai spus acesta.

Netflix lucrează de mai bine de 10 ani la dezvoltarea unei platforme media predictibile. În prezent, când intri pe Netflix, aplicaţia îţi oferă tot felul de sugestii, apropiate gusturilor tale în materie de filme şi seriale. Sugestiile sunt asociate cu comportamentul tău anterior.

“În viitor, vom include şi alţi algoritmi, de la vârstă, la educaţie şi chiar şi vreme sau perioada anului în care ne aflăm. Este doar o problemă de timp până ce vom dezvolta un conţinut complet predictibil”, a declarat Gomez-Uribe.

Netflix speră, astfel, să asocieze paleta de producţii multimedia cu perioadele în care ne simţim, de exemplu, melancolici (judecând după postările pe reţelele sociale şi după căutările pe platformă), sau să ne introducă în atmosfera sărbătorilor de Crăciun.

Netflix reţine, în moment, preferinţele a peste 83 de milioane de clienţi, iar datele sunt analizate şi promovate cu ajutorul unui algoritm lansat anul trecut. “Cu cât vizionezi mai mult conţinut, cu atât vom ştii mai mult despre ceea ce îţi doreşti să vezi pe Netflix”, a mai spus oficialul companiei.

„Dacă, de exemplu, te uiţi la un film şi, după 10 minute, îl abandonezi, acesta este un criteriu important în privinţa preferinţelor tale”, a mai explicat Gomez.