Ai un Ford? Ford SmartLink ţi-l transformă în automobil inteligent

Data: 27/01/2017 | Autor: .

Ai un Ford? Ford SmartLink ţi-l transformă în automobil inteligent

Ford pregăteşte lansarea pe piaţă a dispozitivului Ford SmartLink, un gadget care transformă orice maşină cu port OBD II într-una inteligentă, capabilă să fie controlată cu telefonul sau tableta. Gadgetul va fi lansat, în premieră, în SUA, împreună cu un pachet de internet mobil de la Verizon, care va costa 15 dolari/lună, relatează GadgetReport.ro

Gadgetul Ford SmartLink se conectează în portul OBD II de sub volanul mașinii și trimite alerte în timp real, pe telefon sau tabletă, pentru a-i ajuta pe şoferi să își îmbunătățească obiceiurile de condus și să își crească eficiența consumului de combustibil, oferind în același timp Wi-Fi pentru pasageri.

Ford SmartLink foloseşte algoritmi de geo-localizare și de monitorizare a modului de condus. În cazul unui accident, sistemul de alertă trimite notificări către contactele șoferului și avertizează serviciile de asistență. De asemenea, o aplicaţie dedicată ajută la localizarea vehiculului în timp real, prin tehnologie LTE și GPS.

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toți pasagerii autovehiculului să se poată bucura de conținutul online preferat.

Sistemul de analiză a combustibilului îi ajută pe utilizatori să eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizează distanța parcursă, timpul petrecut pe drum și prețul combustibilului. De asemenea, acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri în domeniul transportului sau al logisticii.

Mai mult, Ford SmartLink verifică starea mașinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda măsuri de mentenață și servicii de revizie oferite de o rețea specializată. Performanța este verificată rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor.

Pentru cei care se află mult timp pe drum, sistemul de înregistrare al călătoriilor generează automat un raport care îi ajută pe utilizatori să își gestioneze cheltuielile de drum.

Ford SmartLink va fi disponibil mai întâi în SUA, pe automobilele Ford şi Lincoln produse între 2010-2016.

Ford a declanşat parteneriate şi cu alte companii, printre care Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay,Tantalum și Willis Towers Watson.

Şi alte companii, precum Samsung şi Onstar, au lansat dispozitive similare, care urmează să ajungă pe piaţă începând din vara acestui an, relatează Engadget.

Detalii despre Samsung Connected Auto, aflati din linkul de mai jos.

Samsung Connected Auto. O invenţie care face toate maşinile inteligente!