Faraday Future isi schimbă planurile privind spectaculosul model FF 91

Data: 3/02/2017 | Autor: .

Faraday Future isi schimbă planurile privind spectaculosul model FF 91

Startup-ul Faraday Future, companie dezvoltată de firma chineză LeEco, a decis să îşi modifice în mod drastic planurile privind producţia modelului FF 91, primul crossover SUV electric. FF 91 este considerată drept cea mai deşteaptă maşină din lume, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Reuters, compania a decis să construiască numai două dintre cele şapte prototipuri preconizate şi a limitat suprafaţa viitoarei uzine din Nevada la 650.000 mp, cu două treimi sub nivelul estimat iniţial.

Deciziile sunt puse de analişti pe seama dificultăţilor de finanţare înregistrate de firma chineză.

Cert este că producţia modelului Faraday Future FF91 va începe în 2018, la un preţ care urmează să fie anunţat. Cei care îşi doresc maşina pot să facă o rezervare pe site-ul companiei, cu un avans de 5000 de dolari.

CONCURENŢĂ PENTRU TESLA

Faraday Future a uimit o lume întreagă, în momentul prezentării prototipului FF 91, luna trecută.

Dincolo de look-ul spectaculos, modelul are performanţe tehnice demne de Formula 1 – Faraday Future FF 91 are numai puţin de 1050 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/oră în 2,39 secunde.

Maşina are o baterie de 130 kwh care îi oferă o autonomie remarcabilă, de 608 kilometri.

Dincolo de aceste performanţe, modelul include numai puţin de 30 de senzori, printre care 10 camere video, 13 radare, 12 senzori cu ultrasunete şi un senzor laser LIDAR 3D. Aceştia ajută computerul de bord, printre altele, să parcheze maşina fără ajutorul şoferului.
Un alt senzor permite recunoaşterea facială a şoferului, astfel că FF91 nu are nevoie de cheie.
În plus, maşina are un software capabil să înveţe din obiceiurile utilizatorului (destinaţiile preferate, stilul de condus etc.), pentru a personaliza experienţa de şofat.

Hong Bae, directorul companiei, consideră că FF 91 este cea mai deşteaptă maşină din lume. “Cu cât o conduci mai mult, cu atât va învăţa despre tine şi va adapta setările maşinii pentru confort, performanţă şi siguranţă”, a spus acesta.
Maşina este echipată şi cu un sistem Wi-Fi, cu două antene 802.11 ac şi conectivitate CAT6 LTE.