BMW M760Li xDrive. Vârful de gamă din Seria 7, lansat oficial

Data: 7/02/2017 | Autor: .

BMW M760Li xDrive. Vârful de gamă din Seria 7, lansat oficial

BMW a lansat oficial cel mai scump model din Seria 7. Modelul BMW M760Li xDrive costă 175.620 euro în echiparea standard și depășește 200.000 euro cu unele echipamente opționale, relatează GadgetReport.ro

La nivel vizual, maşina se remarcă prin caroseria lungă, cu ampatament mărit și prin tracțiunea integrală, care îi asigură un comportament de excepție la viteze mari sau în condiții de rulare speciale. Modelul vine cu jante Cerium Grey metalizat şi anvelope de 20 de inci.

La interior, scaunele sunt tapițate cu piele Nappa, la fel și tetierele și cotierele. Inserțiile de lemn alternează cu cele metalice, iar volanul, uşile şi celelalte accesorii prezintă logoul V12 iluminat.

Modelul include sistemul de control de tip Touchscreen, comandat de iDrive, care include tehnologia de recunoaștere a gesturilor. Aceasta permite controlul unor funcții, precum sistemul audio, prin simple mișcări ale mâinii. Şi pasagerii din spate au disponibil un panou de comandă de tip touch.

Noua limuzină este propulsată de un motor pe benzină V12, echipat cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, care generează 610 CP, la 5.500 rotații pe minut și un cuplu maxim de 800 Nm, la 1550 rotații pe minut.

BMW M760Li xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3,7 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h. Limitarea este eliminată, în cazul mașinilor echipate cu pachetul M Driver, viteza maximă ajungând la 305 km/h.

Propulsorul este completat de o cutie de viteze inteligentă de tip Steptronic Sport, cu 8 trepte, care, pe lângă faptul că potenţează motorul, scade consumul gigantului până la un nivel de numai 12,8 litri/100 km. Sistemul xDrive asigură distribuția puterii către cele patru roți individual, în funcție de situație.

La nivel de suspensii, BMW M760Li xDrive oferă soluţia Executive Drive Pro, cu stabilizare activă.

Maşina impresionează cu sistemele Driving Assistant Plus, Active Cruise Control, Lane Keeping, Crossing traffic warning şi mai ales cu Traffic Jam assistant, un sistem de conducere semi-automată pentru orice tip de șosea.

Principalii concurenţi ai BMW M760Li xDrive sunt Mercedes-AMG S 65 L (238.785 euro) şi Audi A8 W12 (176.544 euro). Modelul ar urma să poată fi comandat în România cel mai probabil de luna viitoare.