Allview Siebo Smart Home. Primul sistem pentru casa inteligentă

Data: 8/12/2016 | Autor: .

Allview Siebo Smart Home. Primul sistem pentru casa inteligentă

Allview a lansat Siebo Smart Home – un sistem smart home care, cu ajutorul unei camere video şi a unor senzori de mişcare, gaze şi fum, vă permite să fiţi la curent cu tot ce se întâmplă în casă. Oferta include, pe lângă senzori şi camera video Siebo SmartCam, o oglindă inteligentă şi un cântar smart, relatează GadgetReport.ro

Siebo SmartCam, principalul gadget lansat de Allview, este o cameră video care îmbină rolul de unitate centrală a casei inteligente, cu funcția de monitorizare a spațiului în care e instalată.

Cu ajutorul aplicației Siebo Home, descărcată din Magazinul GooglePlay, utilizatorul poate controla ușor toate device-urile casei inteligente. În curând urmează să fie lansată şi o versiune pentru iPhone.

siebo-smart-home-by-allviewSenzorul multifunctional (249 lei), asociat camerei video, Siebo SmartCam (599 lei), detecteaza orice miscare din incaperea in care este instalat. In momentul in care simte miscarea, acesta activeaza camera care incepe sa inregistreze. Pe timp de noapte, camera surprinde imagini la fel de clare ca si ziua, la o distanta de pana la 5 metri.

Interesant este si faptul ca camera are microfon si difuzor incorporate astfel ca poti comunica cu cei de acasa, prin intermediul aplicatiei si a telefonului mobil.

Suportul camerei inteligente permite rotirea manula a dispozitivului la 360° pentru o fixare cat mai usoara pe cadrul dorit. Unghiul larg de vizualizare acopera cu usurinta suprafata unei incaperi. Siebo SmartCam filmeaza HD la rezolutie 720P si se conecteaza la internet prin WiFi (IEEE 802.15.4 , WiFi IEEE 802.11 b/g/n).

siebo-smart-mirror-m1Imaginile sunt stocate pe cardul de memorie al camerei (maxim 32 GB) si pot fi vizualizate oricand.

Imaginile sunt stocate cronologic, iar numarul de zile inregistrate este in functie de memoria de stocare a cardului microSD. De exemplu, pe un card de 32GB ai pana la 30 de zile pe care le poti vizualiza.

Siebo Smart Home foloseste cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care oferă un nivel de protecție a datelor asemănător celui din domeniul bancar.

Allview va mai comercializa si senzori IR (pentru telecomenzi), de gaz şi fum, la preţuri între 249 şi 299 lei.

Un alt terminal lansat în gama Siebo Smart Home by Allview este o oglindă inteligentă. Rezistentă la contactul cu apa, oglinda recunoaște atingerile în 10 puncte de presiune, se conectează la mediul online prin WiFi și comunică prin Bluetooth cu alte gadget-uri.

siebo-smart-mirrorOglinda, care costă 3999 lei impreună cu camera video, poate servi drept panou de comandă pentru smart home, dar este în același timp și un indicator pentru sănătate.

Oglinda se conectează la cântarul inteligent și afișează fiecărui utilizator un istoric cu oscilațiile sale de greutate. De asemenea, indică valorile înregistrate de senzorul care măsoară hidratarea pielii și face recomandări pentru fiecare situație în parte.

Într-o primă etapă compania va comercializa numai o parte din senzori, în diferite configurații de pachete.

Printre dispozitivele inteligente care vor fi comercializate în primă fază se numără senzorii de gaz și de fum, senzorul multifuncțional care detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR care controlează aparatele cu telecomandă din casă.

Prețul de pornire pentru un sistem Siebo Smart Home este de 799 de lei și poate ajunge până la 6.000 de lei, în funcție de complexitate și de numărul de senzori. Livrările vor începe în 21 decembrie 2016.

Pentru început, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview vor putea fi achizitionate pe site-ul allview.ro, iar începând de anul viitor prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.