Dovedit ştiinţific: Secretul gustului unei fripturi perfecte

Data: 16/07/2018 | Autor: .

Dovedit ştiinţific: Secretul gustului unei fripturi perfecte

O friptură bine făcută, aromată, te poate face să vezi viaţa cu alţi ochi. Secretul gustului unei fripturi perfecte este dat de câteva trucuri pe care doar bucătarii de top le ştiu. Cum să îţi surprinzi familia, prietenii, invitaţii, cu o friptură perfectă, află din materialul GadgetReport.ro

Indiferent cum preparaţi friptura, înainte de a o pune la prăjit, ungeţi-o cu maioneză, afirmă bucătarii citaţi de tastingtable.com. Asta pentru că grăsimea din maioneză dă aroma potrivită fripturii şi oferă o crustă excelentă, aromată şi crocantă.

Indiferent de cum vrei să prepari o friptură, la cuptor, la grătar sau în tigaie, ideal ar fi să o pui de la început la o temperatură mai mare pentru că astfel se coagulează proteinele de la suprafaţă, oprind scurgerea sucurilor din carne. Tot din acest motiv, e bine să întorci friptura cu o paletă şi să eviţi să o înţepi cu furculiţa.

Dacă o preparaţi la cuptor, ar fi bine să o stropiţi din când în când cu apă caldă, în niciun caz rece, sau cu vin, pentru a se frăgezii.

Dacă preparaţi un cotlet, ca să nu se usuce, treceţi-l înainte prin apă cu oţet. Friptura, în general, se frăgezeşte în general cu vin alb, în niciun caz cu vin roşu.

Friptura de porc merge unsă şi cu bere neagră, cu 10 minute înainte de a o pune pe foc. Iar dacă o vreţi şi mai gustoasă, ungeţi-o cu scorţişoară.

Dacă faceţi o friptură de pui, ungeţi-o înainte cu un strat subţire de zahăr praf, pentru a deveni crocantă şi rumenă. Iar înainte de a o pune la cuptor, puneţi şi puţină zeamă de lămâie. O să îi dea un gust apetisant.

Când o pregătiţi, ar fi bine să o ungeţi cu o lingură de coniac, pentru că se va face mai repede şi va fi mai fragedă. Cât de bine prăjită o vrei depinde de tine. Ca să îţi dai seama că e făcută, cel mai bine este să o înţepi cu un ac subţire, în mijlocul ei.

Aproape de final,  este bine să înteţiţi focul, ca să se rumenească cum trebuie.

Cum să prepari friptura perfectă. Trucurile experților în gastronomie