Panasonic EZ1000. Primul televizor OLED Ultra HD HDR din lume

Data: 4/01/2017 | Autor: .

Panasonic EZ1000Panasonic a anunţat lansarea primului televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume. Imaginile redate de Panasonic EZ1000 sunt controlate de cea mai puternică procesare video implementată de Panasonic într-un televizor de serie – procesorul HCX2 Studio Colour, relatează GadgetReport.ro

Noul televizor anuntat de Panasonic are un ecran plat de 65 de inchi care poate reda luminozitatea maximă de aproximativ două ori mai bine decât un panou OLED convenţional.

Panasonic afirma ca display-ul Panasonic EZ1000 poate livra aproximativ întregul spaţiu de culoare DCI care a fost acceptat la scară largă ca fiind o componentă esenţială pentru producerea unei imagini cu domeniu dinamic ridicat (HDR), autentice.

Alăturându-se acestor două progrese majore în ceea ce privește tehnologia panoului, un filtru Absolute Black (Negru Absolut) absoarbe lumina ambientală și reflexiile, astfel încât partea unei imagini care trebuie să fie neagră este cu adevărat neagră. În plus, tonul magenta care afectează celelalte ecrane OLED în camere luminoase este eliminat complet.

O altă caracteristică fără precedent a noului televizor Panasonic EZ1000 este precizia „Delta Zero”. Acest lucru înseamnă că, datorită sistemului 3D Look Up Table, similar cu cele utilizate de divizia de monitoare profesionale pentru transmisii și realizare a filmelor, Panasonic EZ1000 poate oferi unele dintre cele mai precise culori din universul televiziunii.

De asemenea, procesorul HCX2 soluţionează una dintre cele mai mari probleme ale televizoarelor: pierderea detaliilor în zone ale imaginii care sunt aproape negre.

Unul dintre cele mai importante puncte forte ale ecranului OLED este capacitatea de creare a unui negru profund, extraordinar de bogat. Totuşi, pentru a oferi aceste nuanţe de negru, pixelii OLED sunt practic dezactivați – iar reactivarea acestora necesită o îmbunătăţire fizică destul de importantă în ceea ce priveşte tehnologia. Cu toate acestea, Panasonic poate utiliza informațiile acumulate la proiectarea televizoarelor cu plasmă pentru a compensa această caracteristică a tehnologiei panoului OLED, rezultând detalii fără precedent chiar și în cele mai întunecate scene.
În afara faptului că este compatibil cu standardul industrial HDR10 (PQ), EZ1000 va fi compatibil și cu noul format HDR Hybrid Log Gamma. Acest lucru înseamnă că televizorul va fi compatibil cu noua generaţie de servicii de transmisie HDR așteptate a fi lansate în 2017.

Panasonic EZ1000 include si un sistem audio cu lame dinamice: un sistem audio incredibil de subţire care include nu mai puţin de 14 unități de difuzoare (opt woofere, patru difuzoare de medii și două tweetere, plus un radiator pasiv quad pentru a amplifica sunetele joase).

Panasonic EZ1000 este prevăzut, totodată, cu un nou sistem de operare inteligent My Home Screen 2.0 conceput pentru a oferi utilizatorilor o experienţă foarte plăcută și intuitivă prin intermediul tuturor surselor de conţinut disponibile în prezent telespectatorilor.

Noul sistem de operare, dezvoltat recent, include funcţii precum foldere favorite pentru utilizatori multipli, un buton My App pe telecomandă care poate fi personalizat pentru acces mai rapid la conţinutul dumneavoastră preferat și o aplicaţie Media Player modernizată care acceptă conţinutul 4K HDR10 și conţinutul Hybrid Log Gamma.

Televizorul Panasonic EZ1000 de 65 de inci va fi disponibil în Europa începând cu  iunie 2017, la un pret care nu a fost inca anuntat.