Sony XBR-A1E Bravia. Primul televizor OLED al japonezilor

Sony XBR-A1E Bravia. Primul televizor OLED al japonezilorSony a prezentat la CES 2017, din Las Vegas, primul său televizor bazat pe tehnologia OLED. Sony XBR-A1E Bravia va fi disponibil în trei variante de ecran, începând din luna martie, relatează GadgetReport.ro

După ce au insistat cu tehnologia LCD pînă au pierdut cote importante de piaţă, japonezii de la Sony şi-au dat seama, în sfârşit, că viitorul îl reprezintă tehnologia OLED, iar primul demers în acest sens îl reprezintă noua linie de televizoare inteligente Sony XBR-A1E Bravia.

Dincolo de aspectul futurist, dat de ecranele foarte subţiri, televizoarele, ce vor fi disponibile în versiunile de 55, 65 şi 77 inchi, folosesc noua tehnologie care include sistemul de sunet în ecran.

Rezultatul este „o experienţă vizuală şi auditivă unică”, intitulată Acoustic Surface.

Interesant este şi faptul  că ecranele OLED nu sunt produse de Sony, fiind importate de la LG OLED.

Noile televizoare OLED Sony XBR-A1E Bravia vin cu suport pentru Dolby Vision HDR (4K HDR Processor X1 Extreme) şi rulează sistemul de operare Android TV, cu suport pentru Google Cast. Televizoarele dispun, bineînţeles,  şi de suita PlayStation Vue internet TV.

În cadrul conferinţei de presă de la CES 2017, japonezii au lansat, totodată, şi un Ultra HD Blu-ray player, UBP-X800, care suportă standardul video Dolby Vision.

Sony a lansat şi o nouă serie de televizoare LCD, X930E/X940E, bazată pe tehnologia LED backlights, care oferă o imagine la o claritate fără precedent pentru produsele Sony.

Cum ne-a obişnuit deja, Sony nu a anunţat preţurile noilor game de televizoare, acestea urmând să fie comunicate ulterior.

Cum însă un LG OLED de 55 de inchi costă 2500 de dolari, nu este exclus ca preţul celui mai ieftin Sony OLED să fie unul similar.

Vedeti in clipul video de mai jos inregistrarea completa a conferintei de presa Sony.