Samsung duce experienţa Chromebook la un nivel fără precedent

Data: 5/01/2017 | Autor: .

Samsung duce experienţa Chromebook la un nivel fără precedent

Sud-coreenii de la Samsung au lansat, la CES 2017 din Las Vegas, o noua gamă de laptopuri Chromebook, care oferă specificaţii fără precedent în acest segment, relatează GadgetReport.ro

Samsung Chromebook Plus şi Chromebook Pro vin cu display-uri touchscreen de 12,3 inchi, cu rezoluţia Quad HD (2400 x 1600 pixeli), protejate cu sticlă Gorilla Glass 3, şi dispun de un hardware mult peste specificaţiile sistemului de operare dezvoltat de Google.

Dincolo de ecranele touchscreen cu aspect 3:2 care se rotesc la un unghi de 360 de grade, Chromebook-urile Samsung includ procesoare ARM (Chromebook Plus) respectiv Intel Core m3 (Chromebook Pro), 4 GB de RAM, spaţiu de stocare de 32 GB, cameră video de 720p şi câte două porturi USB-C .

Ambele modele oferă o autonomie de până la 8 ore şi dispun de un software care promite să extinde durata de viaţă a bateriei de 39Wh.

Ambele modele sunt “Designed for Google Play”, adică oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca şi utiliza aplicaţiile din Google Play.

Samsung Chromebook Plus va ajunge în magazine în februarie, la 450 de dolari, în timp ce Chromebook Pro va fi lansat în primăvară la un preţ care nu a fost anunţat.