Cum să prepari friptura perfectă. Trucurile experților în gastronomie

Se spune că dragostea trece prin stomac! Şi nu numai! Să mănânci o friptură bine făcută, aromată, te poate face să vezi viaţa cu alţi ochi. Experţii în gastronomie spun că, la fel ca orice fel de mâncare, friptura îşi are secretele ei.

Experţii spun că, indiferent de cum vrei să prepari friptura perfecta, la cuptor, la grătar sau în cratiţă, ideal ar fi să o pui de la început la o temperatură mai mare pentru că astfel se coagulează proteinele de la suprafaţă, oprind scurgerea sucurilor din carne. Tot din acest motiv, e bine să întorci friptura cu o paletă şi să eviţi să o înţepi cu furculiţa.

Dacă o faceţi la cuptor, ar fi bine să o stropiţi din când în când cu apă caldă, în niciun caz rece, sau cu vin, pentru a se frăgezii.

Când o pregătiţi, ar fi bine să o ungeţi cu o lingură de coniac, pentru că se va face mai repede şi va fi mai fragedă. Cât de bine prăjită o vrei depinde de tine. Ca să îţi dai seama că e făcută, cel mai bine este să o înţepi cu un ac subţire, în mijlocul ei.

Sfatul experţilor este ca, aproape de final, să înteţiţi focul, ca să se rumenească cum trebuie.

Friteuza MediaShop AirFryer Power M16439. Un gadget de bucătărie excelent

Dacă vreţi ca friptura perfecta să aibă un look spectacolos, pudraţi-o uşor cu făină sau ungeţi-o cu suc de lămâie. Friptura de porc merge unsă şi cu bere neagră, cu 10 minute înainte de a o pune pe foc. Iar dacă o vreţi şi mai gustoasă, ungeţi-o cu scorţişoară.

Dacă preparaţi un cotlet, ca să nu se usuce, treceţi-l înainte prin apă cu oţet. Friptura, în general, se frăgezeşte în general cu vin alb, în niciun caz cu vin roşu.

Dacă faceţi o friptură de pui, ungeţi-o înainte cu un strat subţire de zahăr praf, pentru a deveni crocantă şi rumenă. Iar înainte de a o pune la cuptor, puneţi şi puţină zeamă de lămâie. O să îi dea un gust apetisant.