Android P. Cinci modificări importante aduse de noul sistem de operare Google

Data: 10/05/2018 | Autor: .

Android P. Cinci modificări importante aduse de noul sistem de operare Google

Google a prezentat, în cadrul conferinţei I/O 2018, Android P, noul sistem de operare care promite să optimizeze resursele telefoanelor şi, mai ales, să reducă consumul de energie. GadgetReport.ro vă prezintă cele mai importante noutăţi aduse de Android P.

1. Android P, un nou mod de navigare în aplicaţii

În Android P, Google a implementat un nou mod de navigare, cu swipe, similar cu cel pe care l-am văzut pe iPhone X. Odată cu dispariţia butoanelor fizice de pe telefoanele de top, noul sistem va optimiza practic navigarea între aplicaţii şi ferestre. Cu noul buton virtual de Home, apăsat puţin mai mult, vom avea acces direct la asistentul Google, iar prin apăsarea normală, vom avea acces la preview-ul ecranelor.Samsung şi Huawei au introdus deja astfel de soluţii pe flagship-urile S9 respectiv P20 Pro.

2.Android P, un nou mod de economisire pentru baterie

Poate cea mai semnificativă noutate adusă de noul sistem de operare Android P o reprezintă optimizarea consumului de energie. În noua versiune avem la dispoziţie inclusiv o facilitate intitulată „Adaptive Battery.” Cu ajutorul inteligenţei artificiale, Android P estimează ce aplicaţii consumă cea mai multă energie şi, odată activată aplicația, optimizează resursele de energie. Putem seta ce aplicaţii pot fi închise sau putem lăsa Android-ul să se ocupe, automat, de creşterea autonomiei telefonului. Noua facilitate va permite, de asemenea, reducerea luminozităţii şi a frecvenţei procesorului, în acelaşi scop.

3.Android P va anticipa dorinţele utilizatorilor

Noul sistem de operare Android P va analiza modul în care folosim telefonul şi, pe baza experienţei de utilizare, va încerca să anticipeze dorinţele utilizatorilor. Cu noul App Actions, Google va folosi inteligenţa artificială pentru a pune la dispoziţia acestora aplicaţiile pe care le folosesc cel mai des sau de care au nevoie în anumite situaţii. În cazul conectării căştilor, de exemplu, Android P va deschide automat play-list-urile din Spotify sau Google Play Music. Sau dacă vom căuta, de exemplu, ,,Paris”, Android-ul va oferi imediat aplicaţiile asociate, de la harta Parisului în Google Maps, la Booking.com sau Hotels.com, Uber sau Lyft.

4.O experinţă croită pe dorinţele utilizatorilor

În Android P, Google a inserat o interfaţă care oferă utilizatorilor posibilitatea de a afla toate detaliile despre experienţa cu telefonul. Ce aplicaţii folosesc cel mai des, cât timp, practic care sunt obiceiurile fiecăruia. Aplicaţia permite setarea unor reguli, de la limitarea proceselor din background şi actualizări, la consumul de date. O opţiune foarte bună mai ales pentru cei care au copii şi vor să le limiteze, astfel, accesul la anumite site-uri, aplicaţii, informaţii şi date. Aplicaţia oferă şi un mod de ,,Do Not Disturb” care taie practic comunicarea pe perioada dorită de utilizator.


5.Notificări smart în Android P

De cele mai multe ori, notificările standard oferite de Android pot fi enervante, pentru că multe dintre ele vin nesolicitate. Android P promite să folosească inteligenţa artificială pentru a le optimiza şi adapta la dorinţele utilizatorilor.

Astfel că, de exemplu, în momentul în care vom da swipe unei notificări, Android-ul va întreba dacă astfel de notificare trebuie anulată din start. În plus, prin apăsarea lungă a notificării, vom avea acces la setările notificărilor, în „Manage Notifications”.