Android, fara numar. Google pregateste Key Lime Pie

Data: 5/03/2012 | Autor: .

Abia au aparut primele gadgeturi cu sistemul de operare Android 4.0 IceCream Sandwich si Google lucreaza, de zor, la versiunile 5 si 6

Potrivit The Verge, viitoarea versiune 6.0 ar urma sa poarte numele Key Lime Pie (placinta/prajitura de lamaie). Portalul isi bazeaza predictiile pe declaratiile unei surse care a anticipat, anul trecut, numele de Jelly Bean pentru versiunea 5.0.

Daca despre versiunea 6.0, inca nu exista detalii concrete, despre cea de-a cincea stim deja ca va fi lansata in acest an.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca Google pregateste lansarea, in al doilea trimestru, a noului Android 5.0 (Jelly Bean). Software-ul va include facilitatile sistemului de operare Google Chrome si va fi dedicat, in exclusivitate, tabletelor.

Prin noul software, Google vrea sa impuste doi iepuri odata. In primul rand, Jelly Bean va integra cele doua sisteme de operare dezvoltate in paralel — Android si Chrome, iar in al doilea rand va incerca sa contracareze viitorul Windows 8.

Potrivit DigiTimes, Android 5.0 va fi dedicat tabletelor si, probabil, notebook-urilor. Nu este exclus ca, odata cu Jelly Bean, Google sa renunte la dezvoltarea sistemului de operare Google Chrome.

Pe de alta parte, Android 5.0 va veni, cel mai probabil, cu un nou layout, optimizat pentru tableta. Asta in conditiile in care Android 4.0 Ice Cream are inca unele probleme, in principal la capitolul optimizare.

Foarte interesant este ca sistemul ar putea aduce posibilitatea de dual-boot. Astfel ca producatorii vor putea include pe tablete atat Android 5.0 cat si Windows 8.

Google pare sa aplice, astfel, dictonul “Tineti prietenii aproape, iar dusmanii si mai aproape”. Windows 8 se anunta a fi un sistem foarte bun, optimizat pentru gadgeturi, iar astfel Google spera sa elimine din start concurenta.