Telefonul fara atingeri? O noua inventie de la Google

Data: 5/03/2012 | Autor: .

Google lucreaza, in prezent, la dezvoltarea unei tehnologii care va permite utilizatorilor de smartphone-uri si tablete sa isi controleze gadgeturile fara sa mai fie nevoie sa le atinga.

Tehnologia se bazeaza pe transformarea camerei frontale intr-una capabila sa interpreteze gesturile utilizatorilor, la fel ca Xbox Kinect. Odata implementata in noile gadgeturi si programe Android, aceasta va permite utilizatorilor sa controleze aplicatiile ca un adevarat hands-free.

In timp ce Google abia a obtinut patentul si lucreaza la capitolul software, producatorul sud-coreean Pantech a lansat deja primul telefon care foloseste aceasta tehnologie.

Smartphone-ul Vega LTE permite utilizatorilor, prin intermediul camerei frontale de 1.3MP, sa efectueaze o gama larga de actiuni fara sa mai fie nevoie sa apese niciun buton.

Telefonul are un procesor dual-core de 1.5 Ghz, 1 GB RAM, ecran de 4.5 inchi cu rezolutia de 1280 x 800 pixeli, un spatiu de stocare de 16 GB, conexiune de date 4G/LTE, cameră foto de 8 Megapixeli cu înregistrare HD 108p; totul la o grosime de numai 9.35 mm.

Telefonul are un acumulator de 1860 mAh si ruleaza, in prezent, Android 2.3.3 Smartphone-ul se vinde in prezent doar în Coreea de Sud. Compania a anuntat ca vrea sa il scoata si la export, insa abia dupa ce va face update-ul la Android 4.0