Android Nougat. Cum arată noul sistem de operare Google

Data: 1/07/2016 | Autor: .

Android Nougat. Cum arată noul sistem de operare Google

Google va lansa în august o nouă versiune pentru sistemul de operare Android. Oficialii gigantului IT au anunţat, prin intermediul rețelei Snapchat, că noua versiune se va numi Android Nougat. Primele telefoane care vor rula software-ul vor fi cele din gama Nexus, alături de Samsung Galaxy Note 7, phablet care va fi lansat, cel mai probabil, luna viitoare.

Cunoscută până acum ca Android N, noul sistem de operare va duce mai departe tradiția ”numelor dulci”. Fără să specifice dacă numele ales vine de la un utilizator sau a fost ales intern, Google a anunțat că Android N devine Android Nougat.

Android Nougat, GooglePresa internaţională afirmă că numele pare să fi fost inspirat dintr-o sugestie făcută de un jurnalist, pe Twitter, inspirat de numele propriei pisici.

Android Nougat a fost anunțat sub denumirea Android N în luna martie și se află în prezent în stadiu beta, iar lansarea oficială este prevăzută pentru luna august.

Versiunea include o serie de noutăți și modificări, printre care Multitasking cu Multi-Window, o aplicaţie care face posibilă rularea pe același ecran, în paralel, a două aplicații. O idee care va funcţiona într-un mod similar sistemului split-screen-ului de pe Windows 10.

O altă noutate este funcţia Picture-in-Picture, care permite rularea unei ferestre video separată de celealte aplicaţii. Aceasta va putea fi modificată după preferinţele utilizatorilor, fiind ideală pentru cei care au smart TV-uri cu Android.

Android Nougat aduce, de asemenea, şi un nou sistem de notificări, utilizatorii putând, de exemplu, să răspundă la comentariile de pe reţelele sociale direct din fereastra de notificări, fără să mai deschidă aplicaţiile dedicate Facebook, Twitter etc.

O altă aplicaţie este cea care permite crearea de grupuri de notificări, ”Bundle Notifications”, acestea urmând să fie cuprinse într-un singur element, ce poate fi extins pentru a avea acces la fiecare notificare în parte.

De asemenea, Nougat va îmbunătății sistemul de gestionare al energiei, numit Doze, și va simplifica modul în care sunt afișate notificările.

Cu noua versiune, Google pune și bazele propriei platforme de realitate virtuală. Numită Daydream, aceasta este construită chiar în cadrul Android-ului.

Dincolo de modificările vizuale, sistemul prezintă o serie întreagă de optimizări de detaliu, care oferă o viteză sporită şi reduc consumul de energie al gadgetului pe care este rulat.