Windows 10 Anniversary Update va fi lansat pe 2 august

Data: 29/06/2016 | Autor: .

Windows 10 Anniversary Update va fi lansat pe 2 august

Microsoft a dezvăluit, dintr-o eroare, data la care va lansa cel mai important update pentru noul său sistem de operare. Windows 10 Anniversary Update va fi disponibil din 2 august, reiese dintr-un tilu postat de Microsoft pe blogul său, eliminat ulterior.

Mesajul a fost salvat însă de utilizatori şi îl puteţi vedea aici.

Denumirea update-ului, care a fost anunțat inițial în luna martie în cadrul conferinței Build, vine din faptul că lansarea are loc la aproximativ un an de când a fost disponibil oficial Windows 10.

Windows 10 Anniversary Update va fi gratuit pentru utilizatorii care au instalat deja Windows 10. În schimb, începând cu 29 iulie, când se împlinește un an de la lansarea sistemului de operare, Windows 10 va înceta să mai fie gratuit.

Microsoft va extinde suportul pentru Windows Hello, tehnologia de securitate biometrică din Windows 10. Astfel, logarea prin scanarea amprentelor sau alte metode de securitate biometrică vor putea fi integrate și în aplicațiile de Windows 10, primul pe listă fiind chiar browser-ul Edge.

Microsoft îşi propune să extindă şi utilitatea Windows Ink, suita de aplicaţii pentru stiloul digital, în cadrul acesteia urmând să fie integrate suita Office, browser-ul Edge şi aplicaţia Maps.